Programmēšana, purva pastaigas, picu cepšana ... brīvdienu izklaides lieliem un maziem

Izvēlies kādu nodarbi, ko kopā ar ģimeni izmēģināt šajās brīvdienās. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Darbnīcas bērniem "Programmēšanas stunda"
8. decembrī plkst. 10.00 9 – 14 gadusw vecus bērnus aicina piedalīties vispasaules lielākajos programmēšanas svētkos. Jādodas ir uz kādu no Learn IT bezmaksas tehnoloģiju darbnīcām! 
Pasākuma laikā skolēniem būs iespēja izveidot dažādas interaktīvas deju kustības un specefektus mūsdienu populārākajam dziesmām, kā arī iepazīt Latvijas spilgtākās personības, skaistākās dabas ainavas un kultūrasa mantojumu. Tas viss reizē apgūstot programmēšanas pamatus! Vairāk informācijas un reģistrēšanās pasākumam saitē https://ej.uz/ProgrammesanasStundu
Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc obligāti pirms nākšanas reģistrējies!


Atvērtā picu cepšanas meistarklase bērniem 
8. decembrī plkst. 12.00  Garšvielu veikals Avokado (Tērbatas ielā 49/51) aicina pie pavāra uzcept savu ideālo picu no paša izvēlētajām picas sastāvdaļām. Darbnīcas cena 12 eiro. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.


Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiens
Ikgadējais Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiens norisināsies šī gada 9. decembrī Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā Doma laukumā, Rīgā. Tradicionāli Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiena ietvaros tiks vākti līdzekļi cēlam mērķim – šogad saziedotie naudas līdzekļi tiks novirzīti bērnu ar kustību traucējumiem rehabilitācijai. Skrējiens sāksies 11.30. Piedalīties var ikviens, ziedojot līdzekļus projektam. 


Svētdiena ar purva kurpēm lieliem un maziem
Purvubrideji.lv aicina 9.decembrī lielus un mazus purva bridējus doties pastaigā ar purva kurpēm Niedrāju-Pilkas purvā.  Maršruts piemērots visām vecuma grupām, būs gan skaisti ezeriņi, gan spraigas vietiņas, kurām droši tiksim pāri ar purva kurpēm. Pārgājiena sākums plkst.11:00, ilgums ~3 stundas (ietver atpūtas un foto pauzes). Pārgājiena garums: ~3km. Aicināti pieaugušie un bērni sākot no 7 gadu vecuma.


Pasaku rīts "Mazais ganiņš un viņa brīnišķīgais ceļojums"
Decembra pasaku rīts muzejā “Rīgas Jūgendstila centrs” ritēs Ziemassvētku noskaņā. Aktieris Zigurds Neimanis aicina bērnus aizraujošā ceļojumā kopā ar Alberta Kronenberga mazo ganiņu. Aktieris iepazīstinās skatītājus ar mazā cūku gana neparastajiem piedzīvojumiem, sastopoties ar raganu, velnu, rūķiem un citām radībām. Sirsnīgi un asprātīgi autors izstaigā mazā ganiņa piedzīvojumu takas un noslēdz ceļojumu Ziemassvētkos.
Aicina ģimenes ar bērniem izbaudīt svētku noskaņu muzejā, kas šogad būs rotāts Itālijas 20. gs. sākuma Ziemassvētku svinēšanas tradīcijās. 
Uz pasākumu aicināti bērni vecumā no 4 līdz 8 gadiem, kā arī viņu vecāki vai pavadošās personas. Ieejas maksa katram apmeklētājam 3.00 eiro. Vietu skaits ir ierobežots,pietiekšanās iepriekš, zvanot pa tālruni +371 67181465, rakstot ziņu Facebook vai epastā: jugendstils@riga.lv.

Reklāma
Reklāma


Izrāde "Sidraba egle"
9. decembrī plkst. 16.00 kultūras pils "Ziemeļblāzma" Lielajā zālē Latvijas leļļu teātra izrāde bērniem "Sidraba egle".Mirdzas Timmas sirsnīgajā pasakā risinās svarīgi notikumi mežā pirms Ziemassvētkiem. Meža laumiņas no visām eglēm izvēlas vienu - pašu skaistāko - un izgreznotāko Sidraba egli. Un izrādās, ka šo godu var izpelnīties arī eglīte, kas nav ne pati slaidākā, ne kuplākā... Pēc izrādes bērnus pils Kamerzālē ar rotaļu programmu sagaidīs Ziemassvētku vecītis un rūķis. Ieeja bez maksas.


Bērnu opera “Lakstīgala”
9. decembrī plkst. 16.00 Lielajā Ģildē pirmuzvedums operai “Lakstīgala”. Kanādā dzīvojošā latviešu komponista Imanta Ramiņa 75. jubilejas gadā pirmuzvedumu Latvijā piedzīvo bērnu opera “Lakstīgala”, kuras liberta pamatā ir pasaulslavenā dāņu rakstnieka Hansa Kristiana Andersena tāda paša nosaukuma pasaka. 
“Šai pasakai ir pārsteidzoša līdzība ar laiku, kurā dzīvojam,” saka Imants Ramiņš. “Varbūt skanēs melodramatiski, bet mēs esam tik ļoti ieinteresēti virtuālajā pasaulē, ka esam uz robežas ar atsvešināšanos no reālās, dabiskās dzīves. Operas režisore Māra Ķimele atklāj: “Stāsts par Lakstīgalu skar dziļākos cilvēka apziņas slāņus un ir īpaši svarīgs šodienas bērniem, kad šausminošā ātrumā tiek iznīcināta dzīvā pasaule. Šī pasaka arī man ir viens no mīļākajiem literatūras darbiem kopš bērnības un joprojām.”