Tiesa izčākst vēlreiz. Kā šobrīd klājas mazajam Rūdolfam, kuru sakropļoja policists un nemaksā ne centa

Šodien nepiepildījās cerības pielikt punktu gadiem ilgajai tiesvedībai par skolnieka sabraukšanu Saulkrastos. Pēc avārijas zēns palicis invalīds uz mūžu. Bet, kamēr tiesa nav beigusies, rehabilitācijai tik nepieciešamo naudu no avārijas izraisītāja saņemt nevar. Tomēr, pateicoties līdzcilvēkiem, zēnu jau gaida kāds liels Ziemassvētku brīnums.

Mamma 13 gadus veco Rūdi audzina viena un ik dienu cīnās ar bērna sakropļoto veselību. (Foto: no privātā arhīva)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mamma 13 gadus veco Rūdi audzina viena un ik dienu cīnās ar bērna sakropļoto veselību. (Foto: no privātā arhīva)

Tematam līdzi seko "Panorāmas" žurnāliste Aija Kinca. Viņa informē, ka Rīgas apgabaltiesai trešdien bija paredzēta kārtējā sēde, kurā uz apsūdzēto sola sēdies bijušais Rīgas kārtības policijas priekšnieks Aleksejs Roščins. Taču mirkli pirms tiesas tika saņemta informācija, ka viņa aizstāvji tiesā nevarēs piedalīties - viena pārstāve saslimusi dienu pirms tiesas, otra īsi pirms tiesas paziņojusi, ka atsakās no pārstāvības. Tādējādi Roščins palicis bez palīdzības, un nācies tiesu atlikt. Un tā nebūt neesot pirmā reize.

Nu jau kopš 2013.gada velkas tiesvedība, kurā Roščinu apsūdz tobrīd astoņus gadus vecā Rūdolfa notriekšanā. Tagad Rūdolfam ir jau 13 gadu, bet viņa veselības stāvoklis ir kā vecam vecītim. Iepriekš tiesa jau notiesāja Roščinu ar diviem gadiem cietumā un morālo kompensāciju Rūdolfa ģimenei 30 000 eiro apmērā, taču pārsūdzību dēļ ģimene no šīs naudas nav redzējusi ne centa - apdrošinātāji to neizmaksā, jo nav beigu gala sprieduma. Bijušais policists savu vainu neatzīst, un spriedumu pārsūdzēja.
 

Lasi arī:

 

Mazajam Rūdim palīdz... kā vienmēr, tauta
Rūdolfa māte dēlu audzina viena. Ģimene iztiek no viņas algas un dēla invaliditātes pabalsta. No Roščina prasītie 30 000 eiro sāpju naudas būtu ļoti vajadzīgi, lai puikam kaut cik uzlabotu veselību. Taču šo naudu ģimene kā neredz, tā neredz.

Pēc labdarības fonda "Be Open" iesaistes cilvēki Rūdolfam saziedojuši vairāk nekā 14 000 eiro, lai māte varētu sākt procedūras puikas rehabilitācijai. Nauda tiks tērēta pasākumiem Slovākijas rehabilitācijas centrā, vēsta "Panorāma". Vairāk par skaudro situāciju un advokāta viedokli par notiekošo skaties LTV sižetā:

Reklāma
Reklāma

 

Informācija no portāla Jauns.lv