Daugavpils novadā atvērta Ziemassvētku vecīča rezidence

Ir sācies Ziemassvētku gaidīšanas laiks, kad Adventes vainagā iedegta pirmā svece. Tagad arī Daugavpils novadā ir iespējams apmeklēt brīnumiem pilnu vietu – Ziemassvētku vecīša rezidenci “Burtniekos”. Interesanta vieta ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem. 

Foto no https://lpr.gov.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no https://lpr.gov.lv

Rezidences centrālā vieta ir Ziemassvētku vecīša māja, kur viņš sagaida viesus, uzklausa dzejoļus un dāvina dāvanas. Sākot no 1. decembra, rezidencē ir iespēja apmeklēt teatralizētās izrādes. Katru sestdienu un svētdienu, kā arī laikā no 22. līdz 26. decembrim. Izrāžu seansu laiki ir no plkst. 11.00, 13.30, 16.30 un 19.00. Pirms ieejas rezidencē, ir jāiegādājas biļetes.

Rezidences teritorijā ir iespējams apmeklēt rūķu darbnīcu. Šeit strādā Ziemassvētku vecīša palīgi un elfi, katram no tiem ir savs vārds un dzīvesstāsts. Bērniem, apmeklējot darbnīcu, ir iespējams uzrakstīt un nosūtīt vēstuli Ziemassvētku vecītim. Šeit ikviens varēs ieraudzīt savas bērnības rotaļlietas, kuras saudzīgi saglabāja vecāki un vecvecāki. Mājā ierīkota arī rotaļlietu darbnīca.

Paši drosmīgākie var apmeklēt arī baiļu alu, kur katrs var iziet pārbaudījumus un pārvarēt savas lielākās bailes. Baiļu istaba atrodas vecīša mājas pagrabstāvā.

Ziemassvētku vecītis: “Esmu daudzus gadus klīdis un visbeidzot atradis sev vispiemērotāko vietu. Esmu dzīvojis pie visas pasaules Ziemassvētku vecīšiem, tomēr izlēmu, ka tieši šeit jāuzbūvē man pašam sava māja. Paldies maniem palīgiem rūķiem, kas centās uzburt šajā vietā Ziemassvētkus. Pagaidām man ir tikai rūķu māja, lielā māja un baiļu ala, taču apsolu, ka pēc gada diviem šeit atradīsies 23 pasaku objekti un dzīvos visi pasaku tēli un svētki būs katru nedēļu, ne tikai Ziemassvētku laikā”.

Reklāma
Reklāma

Ziemassvētku vecītis atzina, ka ļoti priecājas, ja bērni, kas viņu apciemo, sagatavo kādu dzejoli vai dziesmu. “Esmu laimīgs, ka varu dāvāt bērniem prieku. Vēlos, lai visi zina, ka tieši šeit dzīvo Ziemassvētku vecītis un dāvina visiem pasakainas izjūtas!”, tā Salatētis.

Ziemassvētku vecīša rezidence atrodas “Burtniekos”, Daugavpils novada Kalkūnes pagastā. Vairāk informācijas – mājas lapā visitdaugavpils.lv.