Plāno brīvdienu ceļojumu? Laicīgi sagatavo arī savu organismu!

Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienu ceļojumu laiks gandrīz klāt! Jaunas vietas, kultūra, cilvēki, daba, nacionālie ēdieni un citas lietas, kas pieder pie svešu zemju atklāšanas. Diemžēl, ceļošanai ir arī savas negatīvās puses, piemēram, vēdera problēmas.

Ir pierādīts, ka efektīvs probiotiķis, lietots dažas nedēļas pirms došanās ceļojumā, un regulāri uzņemts ceļojuma laikā, var novērst iespēju saskarties ar gremošanas problēmām.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ir pierādīts, ka efektīvs probiotiķis, lietots dažas nedēļas pirms došanās ceļojumā, un regulāri uzņemts ceļojuma laikā, var novērst iespēju saskarties ar gremošanas problēmām.

Cilvēka imūnsistēma ir izveidota lai pielāgotos videi, kurā atrodamies. Tas nozīmē, ka tā ražo antivielas, lai cīnītos ar organismu bojājošām vielām un patogēniem, kas ikdienā ir ik uz stūra. Ierodoties jaunā un organismam svešā vidē, tam nav dabiskas aizsardzības, lai cīnītos ar nevēlamajām baktērijām.

Atpūtnieku bieds ir saindēšanās ar ēdienu, kam seko caureja vai vemšana. Kā nesabojāt visu ceļošanas prieku? 

 

 

Esi gatavs atklāt jaunas garšas

Eksotiskās virtuves baudīšana  - interesanti ēdienu salikumi, pikantas piedevas un mutē kūstoši ēdieni ir tas, kas mums liek vēlēties ceļot uz arvien eksotiskākām zemēm. Statistika liecina, ka vidēji 70% ceļotāju piedzīvo “ceļotāju caureju”. Lielākajā daļā saslimšanu vaininiece ir Escherichia coli baktērija, kas kalpo kā ierosinātājs pie pārtikas saindēšanās. Laiku pa laikam šī nāvējošā baktērija tiek atrasta dārzeņos, augļos un gaļā gan Eiropas attīstītākajās valstīs, piemēram, Vācijā, gan mūsu kaimiņvalstīs. 

 

Centienos izvairīties no saindēšanās, iesakām dzert pudelēs pildītu ūdeni, mizot augļus un uzņemt termiski apstrādātus ēdienus. Arī ēdiena maiga nomazgāšana ar ābolu etiķi var palīdzēt izvairīties no nevēlamām gremošanas problēmām. Kaut gan arī ievērojot visus iepriekšminētos ieteikumus joprojām pastāv liela varbūtība iedzīvoties vēdera problēmās. Protams, ikviens var izvēlēties neapmeklēt tirgus un neiegādāties augļus no pārdevējiem uz ielas, tomēr sliktās baktērijās var tikt konstatētas arī smalka restorāna maltītē. 

 

 Probiotiķa vērtību raksturo labo baktēriju skaits un baktēriju dažādība, ko tas satur. 

 

Tieši tādēļ mums ir labas ziņas – ir pierādīts, ka efektīvs probiotiķis, lietots dažas nedēļas pirms došanās ceļojumā, un regulāri uzņemts ceļojuma laikā, var novērst iespēju saskarties ar gremošanas problēmām. Vaicāsiet, ko nozīmē efektīvs probiotiķis un kā to atrast aptieku plauktā? Probiotiķa vērtību raksturo labo baktēriju skaits un baktēriju dažādība, ko tas satur. 

 

Laikus uzņemts probiotiķis var palīdzēt sakārtot un stabilizēt organisma mikrobioma stāvokli, un labo un slikto baktēriju daudzuma attiecības.

 

Kādēļ probiotikas

Visas labās un sliktās baktērijas, kas atrodas organismā, tiek dēvētas par mikrobiomu. Balansētā mikrobioma labās baktērija būs pārsvarā – tās rūpējas par imunitāti, regulē asins cirkulāciju un cukura līmeni, palīdz absorbēt uzturvielas un pat gādā par mūsu garastāvokli.  Labās baktērijas tāpat nepieciešamas, lai novērstu zarnu apvalka bojājumus un nepieļautu slikto mikroorganismu ilglaicīgu uzturēšanos gremošanas sistēmā. Ja labās baktērijas kuņģa-zarnu traktā ir par maz, pastāv iespējamība ātrā laika posmā savairoties ceļojuma laikā sastaptajām sliktajām baktērijām. Tieši tāpēc laikus uzņemts probiotiķis var palīdzēt sakārtot un stabilizēt organisma mikrobioma stāvokli, un labo un slikto baktēriju daudzuma attiecības.

Reklāma
Reklāma

 

LYLBIOTIC īpašais kapsulas apvalks garantē baktēriju stabilitāti visu uzglabāšanas laiku, un pasargā tās no kuņģa skābes iedarbības - baktēriju iegūšanas veids nodrošina, ka baktērijas tiek nogādātas zarnu traktā kuņģa skābes un žults neskartas.

 

Paturi prātā faktus par probiotikām un aizmirsti par slikto pašsajūtu

Pētījumi norāda, ka probiotiku lietošana var novērst “ceļotāju caureju”: dažādi laktobaktēriju veidi var vājināt sliktās baktērijas E. Coli attīstību un mazināt “ceļotāju caureju” no 7.4% līdz pat 3.9% dienā. 

 

 

LYLBIOTIC ir augstas aktivitātes pienskābo, bifidobaktēriju un Saccharomyces komplekss, bagātināts ar prebiotiku inulīnu un bioefektīvo cinku helātu formā. Tas nozīmē, ka produkts uzsūksies līdz pat 85% vairāk un neradīs dedzinošo sajūtu pēc kapsulas uzņemšanas. 

LYLBIOTIC ir vienīgais probiotiķis Latvijā, kas satur 11,2 miljardus 9 dažādu veidu labās baktērijas vienā kapsulā. 

Akūtas un ilgstošas caurejas laikā LYLBIOTIC sastāvs spēj mazināt vēdera izejas daudzumu, biežumu un ilgumu. Šajā produktā esošās labās baktērijas ir atzītas kā droša, vienkārša un efektīva metode akūtas un ilgstošas diarejas ārstēšanā. Šis produkts ir guvis atzinību ne tikai savas augstās kvalitātes dēļ, bet arī tāpēc, ka dienas deva ir tikai 1 kapsula. 

 

LYLBIOTIC īpašais kapsulas apvalks garantē baktēriju stabilitāti visu uzglabāšanas laiku, un pasargā tās no kuņģa skābes iedarbības - baktēriju iegūšanas veids nodrošina, ka baktērijas tiek nogādātas zarnu traktā kuņģa skābes un žults neskartas. Šis probiotiķis nav jāuzglabā ledusskapī – ērti paņemams rokassomā, tas izturēs vidē līdz pat + 25C°. Produkts radīts Francijā un pieejams 6 vai 14 kapsulu iepakojumā.

 

Savukārt, mazajiem ceļotājiem un tiem, kuriem kapsulu norīšana sagādā grūtības, ir radīts kaut kas pavisam jauns - LYLBIOTIC Baby Professional -  vienīgais augstas aktivitātes probiotisko baktēriju komplekss ērti lietojamu pilienu formā,  ar tik lielu baktēriju skaitu un sugu daudzveidību - 125 miljardi 10 dažādas sugas vienā pudelītē. Tas ir 100% dabīgs produkts un pateicoties baktēriju pirmavotam, tās pilnībā adaptējas organismā un garantē efektīvu iedarbību. Baktērijas ir apstrādātas speciālā liofilizācijas tehnoloģijā, kas nodrošina, ka tās aktivizējas tikai sārmainajā zarnu vidē. LYLBIOTIC Baby Professional sastāvā esošo baktēriju forma sniedz retu priekšrocību – arī šis probiotiķis nav jāuzglabā ledusskapī.

 

 

Decembrī LYLBIOTIC un LYLBIOTIC Baby Professional ar -20% atlaidi visās aptiekās Latvijā un www.well24.eu un www.lyl.eu.

 

Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.