Rudenīgo salātu un burkānu sviesta recepte

Brīvdienu rīti saistās ar nesteidzīgām, garšīgām, taču viegli pagatavojamām brokastu maltītēm. Ar rudenīgo salātu un burkānu sviesta recepti dalās Linda Vilmansone-Virbule.

Izmēģini salātu recepti!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izmēģini salātu recepti!

Nepieciešamās sastāvdaļas salātiem:
400g riekstu ķirbja, 50ml sezama eļļas, 70g rukolas, 50g parmezāna siera, 300g baraviku (vai citas sēnes pēc tavas izvēles), 50g ciedru rieksti, 10 paipalu olas.
Pagatavošana
1. Riekstu ķirbi sagriež daivās un nomizo. Apsāla, liek dziļā pannā vai katlā un sautē nelielā ūdens daudzumā 15 minūtes.
2. Sēnes sagriež gareniski plānās šķēlītēs un apcep karstā sezama eļļā, zeltainas no abām pusēm.
3. Uz sausas pannas lēni apgrauzdē ciedru riekstus. 
4. Paipalu olas novāra 3 minūtes karstā ūdenī.
5. Šķīvī izkārto rukolu, pāri kārto ķirbja šķēlītes, pārrīvē parmezāna sieru, izkārto sēnes, uz pusēm pārgrieztas paipalu oliņas un pārber ar riekstiem.

 


Nepieciešamās sastāvdaļas burkānu sviestam:
1kg burkānu, 150g sviesta, ½ tējk. sāls, 1 čili pipars, 2 ķiploka daiviņas, 1 tējk. ingvera pulvera, 1 ēd. k. medus, 1 tējk. kumīna sēklu, 1 tējk. koriandra sēklu.
Pagatavošana:
1. Burkānus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.
2. Pannā izkausē ēdamkaroti sviesta un apcep burkānus. Cep, līdz tie mīksti un zeltaini. Ja nepieciešams, var pievienot mazliet dārzeņu buljona vai ūdens, lai tie nepiedegtu.
3. Uz sausas pannas apgrauzdē kumīna un koriandra sēklas, līdz sāk izdalīties aromāts. Sēklas saberž vai sablenderē viendabīgā pulverī.
4. Virtuves kombainā vai blenderī liek apceptos burkānus, čili piparu, ķiploku, ingvera pulveri, medu, kumīna un koriandra maisījumu un atlikušo sviestu. 
5. Visu sablenderē viendabīgā masā. Pasniedz kopā ar maizi.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas