Vecāki par 14. grūtniecības nedēļā dzimušo bērnu: Mazulis nav medicīniskais atkritums. FOTO (ar vājiem nerviem neskatīties)

Kāds drosmīgs pāris publicējis sava mazuļa fotogrāfijas, lai pierādītu, ka arī 14. grūtniecības nedēļā gaidāmais bērns ir mazs cilvēks, nevis medicīniskais atkritums. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pāris bija ļoti priecīgi, uzzinot par gaidāmo bērniņu. Taču gaidību laiks beidzās 14. grūtniecības nedēļā. Abi vecāki nespēja pieņemt domu, ka gaidāmais mazulis par cilvēku tiktu atzīts, ja būtu sasniegta grūtniecības 20. nedēļa. 14. nedēļā bērniņš ir vienkārši... medicīnisks atkritums. Lai pierādītu pretējo, pāris izšķīrās par labu drosmīgam solim un publicēja mazuļa fotogrāfijas. 

Pāris

 

Pāris atzīst, ka bijuši ļoti pārsteigti, redzot, cik pilnīgs ir viņu bērniņš šajā vecumā. Viņam ir perfektas rociņas, kājas, ausis, lūpas un mēle. 

Sieviete stāsta, lai arī bērniņš ir miris, viņa ir priecīga, ka tomēr ir bijusi iespēja paturēt rokās savu mazuli, tādējādi sērojot un izsāpot bērna zaudējumu. Viņa aicina par bērniem uzskatīt arī agrāk par 20. grūtniecības nedēļu dzimušos un mirušos mazuļus. 

Reklāma
Reklāma

Kad regulārajās grūtniecības laika pārbaudēs konstatēja, ka mazuļa sirds vairs nepukst, sievietei piedāvāja veikt dzemdes tīrīšanu. Taču viņa izvēlējās dzemdību izraisīšanai. Mamma atzīst, ka tā bija ļoti laba izvēle, jo bija iespēja laist pasaulē bērniņu veselā gabalā, nevis saplēstu gabalos kā medicīnisko atkritumu. Vēl viņa uzsver, ka nav pareizi mazuli šajā vecumā saukt par augli. Viņi kā vecāki tomēr vēlas cieņpilnu attieksmi, kā arī iespēju atvadīties no sava bērniņa un sarīkot bēres.  

Slimnīcas pārstāvji beigās ļāva ģimenei mirušo mazuli ņemt līdzi un cieņpilni apglabāt. 

 

Avots: www.mirror.co.uk