Jauns sporta veids bērniem un pieaugušajiem - sinhronā slidošana

Sinhronā slidošana ir Latvijā salīdzinoši jauns sporta veids, kas sacensībās līdz šim pārstāvēts tikai ar vienu sporta komandu - "Amber", taču kopš septembra daiļslidošanas un sinhronās slidošanas klubs "Amber" piedāvā bērniem un pieaugušajiem apgūt slidošanas pamatus, deju un uzlabot fizisko sagatavotību ar ievirzi sinhronajā slidošanā.

Klubā darbojas pieredzējuši treneri un ir vairākas grupas, kurās uzņem bērnus no 6 gadu vecuma un pieaugušos bez vecuma ierobežojuma ar un bez slidošanas pieredzes. Slidot var nākt jebkurš!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Klubā darbojas pieredzējuši treneri un ir vairākas grupas, kurās uzņem bērnus no 6 gadu vecuma un pieaugušos bez vecuma ierobežojuma ar un bez slidošanas pieredzes. Slidot var nākt jebkurš!

Sinhronā slidošana ir balstīta uz daiļslidošanas bāzes, tā ir deja, ko vienlaikus sinhroni veic 8-16 slidotāji veidojot līnijas, apļus, dzirnavas, savstarpēji mainoties un slidojot cits pie cita cieši blakus.


Sinhronās slidošanas komandas trenere Eva Čekanauska redz nākotni šajā sporta veidā. ''Pati esmu jau 16 gadus uz ledus, 12 no tiem trenējos individuālajā daiļslidošanā, taču sinhronā slidošana ir pavisam kas cits! Tā ir iespēja iegūt lieliskus draugus, ar kuriem piedzīvot neaizmirstamus brīžus treniņos un sacensībās, izjust īstu komandas garu un atbalstu. Bieži no individuālās daiļslidošanas treneriem esam saņēmuši skepsi, ka mēs taču nelecam un mums viss ir vienkārši, parasti šos komentārus noklausos ar smaidu un pie sevis nodomāju - vai Jūs kaut reizi esat mēģinājuši iemācīt kaut diviem cilvēkiem sinhroni griezties piruetē vai veikt sarežģītu soļu kombināciju pavisam mazā attālumā vienam no otra un to vēl precīzā mūzikas taktī? Sinhronā slidošana nav tik daudz par katra sportista individuālajām prasmēm, bet vairāk par sadarbību un precizitāti, tas ir sporta veids, kas māca darbu komandā, attīsta komunikācijas un pielāgošanās prasmes."

Sinhronā slidošanaEva stāsta, ka sinhronās slidošanas treniņi sastāv no ledus, deju, horeogrāfijas un fitnesa nodarbībām, attīstot bērna stāju, koordināciju un ritma izjūtu.

 

Klubā darbojas pieredzējuši treneri un ir vairākas grupas, kurās uzņem bērnus no 6 gadu vecuma un pieaugušos bez vecuma ierobežojuma ar un bez slidošanas pieredzes. Slidot var nākt jebkurš! 


Kluba galvenais moto ir radīt patīkamu vidi, kur katrs no audzēkņiem jūtas droši, ir atbalstīts un uzklausīts, savā un komandas kopīgajā ceļā uz sportiskajiem sasniegumiem. Ledus treniņi ir tikai daļa no kompleksās pieejas. Daudz tiek strādāts pie audzēkņu koordinācijas, līdzsvara, lokanības, veiklības un ritma izjūtas, kā arī rūpējas par simetriskas stājas attīstīšanu un traumu profilaksi.

Reklāma
Reklāma

Sinhronā slidošana
Sinhronās slidošanas klubs "Amber" sper lielus soļus šī sporta veida attīstībā, šogad 14.-15. decembrī norisināsies pirmās ISU līmeņa sinhronās slidošanas sacensības Baltijas valstīs - RIGA AMBER CUP 2018. Starptautiskās sacensības notiks Kurbada ledus hallē, kas ir kluba "Amber" mājas halle. 

 

Šobrīd sinhronās slidošanas klubā "Amber" veiksmīgi trenējas sporta sinhronās slidošanas komanda "Amber" kā arī, nesen izveidotā, jaunākā vecuma komanda "Amberlight".

 

Vairāk informācijas:
Facebook: https://www.facebook.com/synchronizedskatingLatvia/
Instagram: teamlatvia