Kā veidot bērnam drošu vidi mājās

Ir ļoti daudz lietas, par kurām jāpadomā, kad ģimenē ienāk mazulis, un viena no tām ir droša vide mājās – lai mazulītis droši un bez traumām varētu iepazīt apkārtējo vidi un arī jaunie vecāki justos mierīgāk, ja būtu tam sagatavojušies!

FOTO: Shutterstock.com

Parūpēties par drošu vidi nav viegls uzdevums, jo jāpievērš uzmanība lietām, par kurām iepriekš nav nācies domāt, bet, kuras ir ļoti svarīgas mazuļa drošībai.

Īpaši, ja mazulis jau nedaudz paaudzies, pats sāk velties, rāpot un iepazīt pasauli, kas dabiski sākotnēji noris ar tausti, priekšmetu izpēti, pagaršošanu un izmēģināšanu, lai arī kas tas būtu! Kāds bērns pasauli iepazīs aktīvāk, bet cits mierīgāk, taču apkārtējo vidi iepazīt vēlas visi, bet bērni vēl nepazīst bailes un nezina, kas slikts var atgadīties, tāpēc vecāku uzdevums ir maksimāli pasargāt no iespējamiem draudiem, radot drošu vidi mājoklī.

Vecākiem jānodrošina piesardzības risinājumi – jāseko līdzi vai zemākie plaukti un skapji nebūtu viegli atverami, jāpārdomā to saturs un visas bīstamās vielas un priekšmeti jānovieto bērnam nesasniedzamā vietā, jāpārliecinās par elektrības kontaktu nepieejamību, utt. 

Vadošais un pazīstamais bērnu preču ražotājs Canpol Babies ir izstrādājis īpašu sēriju ar nepieciešamo produkciju, lai palīdzētu izveidot bērnam drošu vidi mājās. 


Vienas no šādām bīstamām un traumējošām lietām ir mēbeļu un priekšmetu kantainie, asie stūri. Pat pieaugušie reizēm mēdz gūt traumas sasitoties pret tiem, ņemot vērā, ka bērni ir aizrautīgāki un kustīgāki, traumu iespējamība palielinās. Tāpēc viens no veidiem, kā pasargāt savu bērnu no traumu gūšanas pret tiem, ir novietot uz stūriem noapaļotus aizsargus, lai tie vairs nebūtu tik asi sadursmei.


Canpol Babies stūru aizsargi
Tie palīdzēs aizsargāt bērnu no galvas un ķermeņa ievainojumiem, kurus var gūt no mēbeļu vai citu priekšmetu asiem, kantainiem stūriem – galdi, krēsli, skapji, plaukti u.c. Šos aizsargus ir viegli un ērti novietot uz katra asā stūra. Iepakojumā 4 gb.

 

 

Vēl viena no bērnam bīstamām lietām mājoklī, kur iespējams gūt traumas, ir veramas mēbeļu durvis, virsmas vai atvilktnes. Bērnam ir risks iespiest tajās savas rociņas vai pirkstus, kā arī piekļūt nevēlamiem priekšmetiem. Vecākiem pārsteiguma brīžus var sagādāt arī bērna vēlēšanās tikt pie plauktos vai atvilktnēs saliktajām mantām un ar tām kārtīgi paspēlēties. Tāpēc Canpol Babies ir izstrādājis vairākus veramu virsmu bloķētājus, kas neļaus bērniem veramās virsmas atvērt.

Pieejami vairāki druvju bloķētāju veidi, kurus iespējams izvēlēties pēc virsmas veida un nepieciešamības – stiprināmi pie virsmas, pie rokturiem, atvilktnēm vai multifunkcionāls, piemērots vairākām virsmām. Tā, kā mājoklī mēdz būt dažāda veida mēbeles un veramas virsmas, iespējams izvēlēties un kombinēt katrai piemērotāko slēdža veidu.

Canpol Babies mēbeļu durvju slēdzis
Efektīvi aizsargās mēbeļu durvju atvēršanu. To ir viegli uzstādīt un aiztaisīt, taču mazulis to atvērt nevarēs. Slēdzis jāstiprina tieši uz durvīm, nevis rokturiem, tas ir piemērots visu veidu skapjiem un mēbelēm ar veramām durvīm. Mehānismu veido divas daļas: turētājs un fiksators.
Pieejams trīs krāsās. Iepakojumā 1 gab.

 

Canpol Babies mēbeļu durvju aizsargs rokturiem
Efektīvs aizsargs mēbeļu durvīm, kas stiprināms pie to rokturiem. Tas aizsargās no durvju atvēršanas, neļaujot mazulim piekļūt ne skapja saturam, ne iespējai savandīt plauktos esošās mantas, kā arī sargājot pirkstiņus no iespiešanas riska. Piemēroti jebkura tipa skapīšiem ar rokturiem. 
Durvju aizsargu var piestiprināt tikai pie rokturiem.
Iepakojumā 1 gab.

 

Canpol Babies Durvju aizsargs – klipsis
Bloķētājs piemērots visu veidu atvilktnēm un pasargās tās no atvēršanas. Slēdzene sastāv no divām daļām, kas aprīkotas ar pašlīmējošu lenti, viena daļa ar "zobiem" jāpiestiprina pie mēbeļu ārējās malas, bet otra daļa jāpiestiprina pie atvilktnes. Atveras ar klipša principu – jāuzspiež un tas atveras.
Iepakojumā ir 1 gab.

 

Reklāma
Reklāma

Canpol babies daudzfunkcionāls drošības klipsis 
Šis drošības klipsis pasargās veramas virsmas, lai mazulis nevarētu tik viegli piekļūt vietām, kur tas nebūtu vēlams – atvilktnes, mēbeļu durvis, ledusskapis, tualetes un citas veramas vai attaisāmas virsmas. Klipsis ir universāls, tas fiksējas ar abpusējo līmlenti, kas ļauj to piestiprināt pie gandrīz jebkuras virsmas.  
Iepakojumā 2 gab.

 

Lai arī savā mājoklī izmantojiet veramu virsmu bloķētājus, bīstamus priekšmetus, sadzīves ķīmiju un citus bērniem bīstamus priekšmetus tomēr nevajadzētu turēt zemākajos, bērnam, aizsniedzamos plauktos un vietās. Taču piekļuve veramām mēbelēm un plauktiem nav vienīgais, kas var radīt bīstamas situācijas mājās - traumas bērniem var sagādāt arī mājokļa durvis, tāpēc arī tās būtu jānodrošina pret aizciršanos.

Canpol Babies U-veida pakaviņš / durvju aizsargs pret aizciršanos
Kad bērni  - gan mazuļi, gan lielāki, sāk patstāvīgi kustēties un pārvietoties, mājokļa durvis var būt bīstamas un radīt risku, traumas. Novietojot uz durvju malas šo “U” formas aizsargu, šo risku iespējams mazināt, jo tas ņeļaus durvis pilnībā aizvērt, tādā veidā bērna rociņas un pirkstiņi tiek pasargāti no iespiešanās durvīs. Aizsargs jānovieto durvju augšējā malā tā, lai pieverot durvis arī durvju iekšamlā (pie durvju eņģēm) paliek brīva vieta un tās neaizvērtos. 

 

Vēl viena no bīstamām vietām mājoklī ir elektrības rozetes, kuras bieži vien izvietotas zemu, līdz ar to bērns tām var viegli piekļūt. Canpol Babies izstrādājis aizsardzību arī pret tām.

Canpol Babies elektrības rozešu aizsargi
Šie aizsargi efektīvi aizsargā no piekļuves elektrības rozetēm, līdz ar to var pasargāt bērnu no elektrošoka. Piemērots visām standarta rozetēm (izņemot angļu un itāļu standartiem). 
Komplektā ietilpst 4 rozešu aizsargi un atslēga, aizsargu var noņemt tikai ar šo pievienoto atslēgu. Iepakojumā ir 4 gab.

 

Rūpējoties par bērnam drošu vidi mājās, ieteicams izpētīt savu mājokli, mēģinot saprast, kas varētu būt bīstams un radīt traumas – visas veramās virsmas, priekšmeti uz mēbelēm, elektrības rozetes, utt.

Mazuļu vecākiem ieteicams izpētīt savu mājokli grīdas līmenī, jo mazi bērni visbiežāk savas kustības – velšanos, rāpošanu un pārvietošanos sāk tieši uz grīdas, līdz ar to visas virsmas šajā līmenī nepieciešams pārbaudīt un izmantot drošības risinājumus, kur tas nepieciešams! 

Canpol Babies bērnu drošībai mājoklī paredzētās preces meklē veikalos:


Baby City Toy City, Imantā, Slokas ielā 161, Rīgā
Baby City Toy City, Purvciemā, A. Deglava ielā 47  - drīzumā, jau no 23.novembra!

Iepērcies arī internetveikalā: www.babycity.lv

 

Veikalos Kidzone:
t/c “Alfa”, “Domina”, “Rīga Plaza”, “Spice” - Rīgā
t/c “Solo” - Daugavpilī
t/c “Kurzeme” – Liepājā

 

Veikalā Cipollino:
t/c “Origo” - Rīgā