Ciemos pie pamestajiem dzīvniekiem patversmē Mežavairogi

Mēs nesen devāmies ciemos uz dzīvnieku patversmi Mežavairogi, kur parasti uzturas 80 kaķi un 80 suņi. Iepriecinājām patversmes iemītniekus ar spēļmantiņām un našķiem, kā arī noderīgām lietām, kas mums pašiem vairs nav nepieciešamas, taču patversmei - ļoti noderīgas.

Pabužināt un aprunāties - tik daudz vajadzīgs pilnai laimei! Foto: Agnese Gabrāne

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pabužināt un aprunāties - tik daudz vajadzīgs pilnai laimei! Foto: Agnese Gabrāne

Arī tu patversmēm vari dāvināt:

  • speciālo dzīvnieku barību;
  • rotaļlietas, piemēram, bumbas vai mīkstās mantiņas;
  • segas, palagus un paklājus; -pavadas un siksniņas;
  • kaķu kastes un smiltis;
  • barības trauciņus. ​

Dzīvnieku patversme ir vieta, kur nonāk dzīvnieki, kuriem nav māju. Patversmes dzīvnieku aprūpētāji par viņiem parūpējas: pabaro, apkopj, rūpējās par dzīvnieciņu veselību. 

Šādās dzīvnieku patversmēs visbiežāk strādā brīvprātīgie. Tie ir cilvēki, kuri vēlas palīdzēt patversmē nonākušajiem dzīvniekiem, izvedot pastaigāties, rotaļājoties un aprunājoties ar viņiem, nesaņemot par to naudu. Par brīvprātīgo var kļūt jebkurš no mums pat uz vienu dienu, iepriecinot kādu dzīvnieku, pavadot šo dienu kopā.

Dzīvnieku nonākšanai patversmē iemesls var būt dažāds. Piemēram, viņš var būt pamests, izlikts ārpus mājas (arī mūsdienās joprojām kādam dzīvniekam gadās neapdomīgi saimnieki), nejauši noklīdis vai nomaldījies, ievainots u.c.

Reklāma
Reklāma

Doties prom no patversmes ir diezgan grūti, jo vēlēšanās visus dzīvnieciņus paņemt uz mājām un lolot ir liela. Tomēr ik pa laikam iepriecināt kādu patversmē nonākušu dzīvnieciņu ar savu veltīto uzmanību ir tā vērts!