Piedzimusi meitenīte, kura sver tikai 500 gramu: ārsti to sauc par īstu brīnumu

Kārdifā (Apvienotā Karaliste) pasaulē nākusi meitenīte, kura piedzimstot svērusi vien 500 gramu. Ārsti mazo Heiliju uzskata par īstu brīnumu, vēstī BBC.

 

Mamma Robina Braienta un tētis Džeimss Djūrijs ar mazo Heiliju. (Foto: facebook.com/rjayyb)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mamma Robina Braienta un tētis Džeimss Djūrijs ar mazo Heiliju. (Foto: facebook.com/rjayyb)

Māte Robina Braienta (23) mazo Heiliju dzemdēja 28. nedēļā, kaut arī pirms dzemdībām viņai un vīram Džeimsam Djūrijam (27) ārsti ieteikuši gatavoties visļaunākajam. 

Kamēr Heilija vēl atradās mammas ķermenī, ārsti pamanīja, ka viņas rociņas un kājiņas attīstās lēnāk, nekā vajadzētu. Tika pieļauta varbūtība, ka mazajai ir kāda ģenētiska slimība, kuras dēļ varētu būt traucēta viņas attīstība.

Tālākie ārstu pētījumi liecina, ka ir vēl vairāk komplikāciju - vēl nedzimušajam bērnam diagnosticēti nieru darbības traucējumi. Ārsti Robinu un Džeimsu brīdināja - kad mazulis dzemdē sasniegs 20. nedēļu, viņš jebkurā mirklī var nomirt.

Tomēr ģimene piedzīvoja brīnumu. Heilija piedzima otrdien pēc ķeizargrieziena 28. grūtniecības nedēļā.
 


"Veicot ķeizargriezienu, ārsti pamanīja, ka mana placenta visu grūtniecības laiku nav darbojusies tā, kā vajadzētu. Tieši tāpēc Heilijai visu šo laiku dzemdē trūka skābekļa. Tāpēc bija traucēta viņas attīstība," stāsta māmiņa Robina.

Pēc mātes teiktā, lielākā daļa mediķu pat neticēja, ka jaundzimusī Heilija pati spēs elpot. Taču 500 gramu smagā mazulīte visus pārsteidza. Kad ārsti izņēma viņu no dzemdes, bērns uzreiz sāka skaļi raudāt.  

Reklāma
Reklāma

"Heilija ir tiešām ļoti maziņa - izmērā līdzīga manam telefonam. Taču viņa jau gandrīz elpo pati, un tas mums patiešām ir īsts brīnums," priecājas mamma.

 

Informācija no portāla Jauns.lv

Saistītie raksti