Tētis uzsāk kampaņu par pārtīšanas galdiņu uzstādīšanu vīriešu tualetēs

Par laimi, ir 2018. gads un pasaulē mainās priekšstati par to, kādas ir katra vecāka lomas ģimenē.  Tagad autiņbiksītes bez problēmām un aizspriedumiem mierīgi var nomainīt arī tēvi, ne tikai mammas. Diemžēl šīm pārmaiņām netiek līdzi... publiskās tualetes. Tajās joprojām droši pārtinamie galdiņi uzstādīti sieviešu daļā.

 

Foto no Instagram

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Instagram

Ja autiņbiksītes ir jāmomaina tētim, tad vīriešu tualetē šāda aprīkojuma nav. Mainīt zīdainim pamperus, turot viņu uz ceļiem ir ne tikai neērti, bet arī nedroši, nemaz nerunājot par to, vai bērnam ir labi atrasties ar seju vienā līmenī ar tualetes podu.



Par problēmu sāka runāt Lielbritānija dzīvojošs triju dēlu tētis Donte Palmers, kas savā instagram kontā "Three Boys One Goal" uzsāka kampaņu ar tēmturi #Squatforchange jeb "pievienojies pārmaiņām", aicinot Instagramā publicēt bildes, kā ir pārģērbs bērnu nepiemērotos apstākļos. 

Kustība kļūst arvien populārāka un tēvi dažādās pasaules valstīs labprāt dalās gan ar bildēm, gan savu pieredzi. 

"Kāpēc ir uzskats, ka autiņbiksītes maina tikai mammas? Es bieži to daru savam mazajam dēlam un tas ir pašsaprotami mums abiem. Tēvi ir pelnījuši līdzvērīgu attieksmi tāpat kā mammas - mēs visi esam pilnvērtīgi vecāki," raksta Donte.
 

Reklāma
Reklāma

ASV kustības aizsācējs ir populārais aktieris Eštons Kačers, kas savā sociālo kontu profilā aicina atbildīgos dienestus uzstādīt piemērotu aprīkojumu vīriešu labierīcību telpās. 

 

Kustībai tagad var pievienoties arī tēti Latvijā!