Ja tev ir dzīvnieka uzvārds, tad uz dzīvniekiem Rīgas Zoo var iet paskatīties lētāk

Rīgas Zoodārzā ir šāds ticējums: ja klāt ir oktobris, tad drīz būs Dzīvnieku dienas Zoodārzā, jo tuvojas Zooloģiskā dārza dzimšanas diena 14. oktobrī. 

Tā kā dienvidu puslodē šobrīd pavasaris rit pilnā sparā, tādēļ Āfrikā mītošās pelēkās vainagdzērves, sekojot dzimto zemju tradīcijām, sarūpējušas skaistu mazuli.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tā kā dienvidu puslodē šobrīd pavasaris rit pilnā sparā, tādēļ Āfrikā mītošās pelēkās vainagdzērves, sekojot dzimto zemju tradīcijām, sarūpējušas skaistu mazuli.

106 gadu jubilejai par godu jau šajās brīvdienās – 13. un 14. oktobrī – gan Rīgā, gan arī zoodārza filiālē “Cīruļi” rīkojam tradicionālās Dzīvnieku dienas! Tajās īpaši aicināti cilvēki, kas visa mūža garumā ir popularizējuši dzīvnieku pasauli savā vārdā vai uzvārdā ik dienas lietojot kāda dzīvnieka nosaukumu.


Kurš dzīvnieks šogad būs populārākais Zoodārza apmeklētāju vārdos un uzvārdos
To noskaidrosim jau 13. un 14. oktobrī, kad Rīgas Zoodārzā un Zoodārza filiālē “Cīruļi” risināsies ikgadējais “Dzīvnieku dienu” čempionāta fināls. Īpašajiem apmeklētājiem, kuru vārdā vai uzvārdā būs atrodams dzīvnieka nosaukums (uzrādot personu apliecinošu dokumentu), saņems 50% atlaidi no pamatcenas ieejas biļetei Rīgas Zooloģiskajā dārzā vai filiālē “Cīruļi”! Ja dzīvnieka nosaukums nav latviešu, bet citā valodā, tad papildus nepieciešams nokopēt atbilstošo vārdnīcas lapu (vai izdrukāt no ticama interneta avota), kurā ir pierādāma tulkojuma saistība ar dzīvnieka nosaukumu. 

Sestdien un svētdien Baložu mājā no plkst. 12.00-16.00 darbosies izzinošā darbnīca “Mēs PIE-LĀ-GO-JA-MIES!”.

Tajā ikviens zoodārza apmeklētājs varēs iepazīt dažādus interesantus pielāgojumus, kādus izmanto dzīvnieki, lai izdzīvotu. 


Kurš dzīvnieks populārākais? - „Dzīvnieku dienu  2018” tradicionāla sacensība
Ik gadu Dzīvnieku dienas Zoodārzā apmeklē krietns pulciņš apmeklētāju, kuriem vārdā vai uzvārdā atrodams kāda dzīvnieka nosaukums. Un par populārākā dzīvnieka titulu ik gadu ir bijusi sīva konkurence. Līderu godā tikuši celti gan Gulbji, gan Brieži, gan Lāči, gan Vilki, gan Zaķi, gan arī Baloži. Savukārt cieši uz papēžiem minuši gan Gaiļi, gan Strazdi, gan Kazas, gan Ērgļi, gan Vanagi, gan Cīruļi, gan arī Lūši.

Pērn uzvarēja Gulbji, savukārt uz pjedestāla otrā pakāpiena bija visi trīs Eiropas lielākie plēsēji– Lāči, Lūši, Vilki. Trešo vietu izcīnīja Zvirbuļi. Aiz šiem cieši sekoja Lapsas, Vanagi, Kaķi, Strazdi, Zaķi un Medņi.

Bet kurš dzīvnieks uzvarēs šogad un cik dārza apmeklētājiem ar dzīvnieku nosaukumu saistīts būs vārds vai uzvārds? Intriga atrisināsies jau pavisam drīz! Atbalstām savējos un tiekamies Dzīvnieku dienās Zoodārzā.

 

Reklāma
Reklāma