"Krūtis ir domātas bērna zīdīšanai, nevis vīriešu pavedināšanai". Sabiedrības attieksmi maina fotogrāfe un māte Reka

Izskatīgā somu izcelsmes ņujorkiete, fotogrāfe Reka Nuari (39) aviopārlidojuma laikā zīdīja savu 2 gadus veco meitiņu, kad saņēma pārmetumus no kādas pasažieres par to, ka, atkailinot savas krūtis, viņa mēģina iekārdināt un pavedināt lidmašīnā esošos vīriešus. 

Krūtis ir domātas bērna zīdīšanai, nevis vīriešu pavedināšanai. Sabiedrības attieksmi maina fotogrāfe un māte Reka

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Citas pasažieres, redzot sievieti, kas publiski zīda jau diezgan lielu bērnu, paziņoja, ka tas ir pretīgi un pat amorāli, jo ietekmē lidmašīnā esošo vīriešu morālo stāju.  

Reka ir diezgan populāra Instagrama (Instagram@rekanyariphotography) persona, kuras profilam seko 31 tūkstotis interesantu. Viņas mērķis ir izglītot sabiedrību par zīdīšanas ieguvumiem un popularizēt krūtsbarošanu Rietumu sabiedrībā, tāpēc Rekas profilā ir daudz vizuāli pievilcīgu bilžu, kur viņa zīda savu meitiņu, nemaz par to nekautrēdamās. Meitiņu viņa zīdīja lidmašīnas nolaišanās laikā, lai mazinātu iespējamo diskomfortu bērnam. 

 

 

Fotogrāfijas, ko somiete izvietojusi savā profilā, ir majestātiskas un pauž karalisku lepnumu par to, ka sieviete zīda bērnu. Nereti līdzās Rekai ir viņas dzīvesbiedrs, meitiņas tētis Ians.

Reka aicina sievietes pēc iespējas ilgāk barot bērniņu ar krūti un neizbeigt zīdīšanu, kad bērns sasniedz viena gada vecumu. Zīdīšana nav tikai bērna barošana, bet arī veids, kā izveidot ciešas emocionālas saites ar bērnu. “Zīdīšana ir dabīgs process, krūtis ir radītas tam, lai barotu bērnu. Ja vīrietis, domājot par krūts barošanu, iedomājas seksu, tad ir perversi,” uzskata Reka, kas nekad neatvainojas par to, ka dara to publiski. 
 

Reklāma
Reklāma

 

 

Tagad, kad meitiņa jau aug lielāka, vajadzība zīdīt samazinās, bet agrāk Reka  zīdīja bērnu visur, kur viņš pieprasīja. “Ja kāds iebilda, es izmantoju šo iespēju, lai izglītotu apkārt esošos cilvēkus par krūstbarošanas ieguvumiem”. Interesanti, ka visbiežāk iebilstot tieši sievietes, vīrieši zīdīšanu publiskās vietās uztver daudz mierīgāk. 

Foto no mākslinieces mājas lapas http://www.rekanyari.com/