No kādiem traukiem ēst, lai nepārēstos un ātrāk zaudētu svaru

Krāsas ietekmē mūsu emocijas un pašsajūtu. Bet izrādās, ka tās ietekmē arī mūsu apetīti. Psihologi apgalvo, ka apetīte ir cieši saistīta ar to, no kādiem traukiem mēs ēdam. Ja vēlaties uzlabot kādam apetīti vai paši atbrīvoties no kāda kilograma, iespējams, ir vērts nomainīt virtuves traukus.

 

FOTO: Shutterstock.com

Pusdienu trauki baltā, dzeltenā un oranžā krāsā apetīti uzlabo. Toties dzeltenā krāsa sāta sajūtu rada  ātrāk, tāpēc viena zupas porcija no dzeltenws bļodiņas liksies sātīgāka nekā tā pati zupa, ielieta baltā traukā.

Dzelteni un oranži bērnu pusdienu trauki ir neuzbāzīgs veids, kā labāk pabarot slikti ēdošu mazuli.

Sarkanā krāsa uzbudina un saistās ar kaisli. Pareizai ēšanai šādus traukus neiesaka, jo mudina ēdienu apēst ātrāk un mukt! Kā zināms – jo ātrāk ēdam, jo vairāk apēdam un pārēdamies.

Zili, violeti un gaiši zili trauki piemēroti starteru salātu pasniegšanai, bet neder tējas dzeršanai. Zilā krāsa izraisa vieglas skumjas, tāpēc tādus traukos nepasniedz pēdējo maltītes ēdienu. Ja vēlaties tievēt un ēst bez baudas, tad zilie trauki būs tieši laikā.

Zaļas, brūnas un pelēcīgas krāsas šķīvji skaitās paši negaršīgākie. Ēdiens šķiet negaršīgs.

Reklāma
Reklāma

Melnas krāsas trauki izskatās efektīgi un daudziem asociējas ar suši. Psihologi uzskata, ka arī melnā krāsa nomāc apetīti.