Uzmanību - nečurātāji! Kaķu īpašnieku ievērībai vēsajā sezonā

Kad iestājas auksts laiks, sākas kaķu - nečurātāju problēma. 

Uzmanību - nečurātāji! Kaķu īpašnieku ievērībai vēsajā sezonā

FOTO: Shutterstock.com

Visbiežāk tie ir kastrēti runči. Kad strādāju par vetārstu klīnikā, mans rekords bija 16 gab nečurātāju 12 stundu maiņā, savā FaceBook profilā raksta Andis Geste. Kaķiem ir ļoti biezs un koncentrēts urīns. Pietiek nepadzerties un mazliet apsaldēties, kā gana šaurie urīna izvadceļi aiziet ciet.

Simptomi 
Kaķis paliek gurdens, pārstāj ēst, bieži iet uz kastīti, bet tur nekas ārā nenāk. Nelabprāt dodās rokās. Vemj. Lūk, jums klasisks nečurātājs!


Nedodiet kaķiem aspirīnus, paracetamolus, analgīnus!! Nekadu nedodiet! Kaķim tā ir inde. Vediet uzreiz uz klīniku! Paši tur neko neizdarīsiet un kaķim pašam labāk nepaliks! Tur jādod narkoze, jāliek katetrs, antibiotikas utt. Atkopšanās gana smaga.


Profilakse
Kaķim ēdamajai un dzeramajai bļodiņai (labāk divām dzeramajām bļodiņām) ir jāstāv pāris metru attālumā vienai no otras, bet vēl labāk - katrai savā istabas galā! Kāpēc? Ja bļodiņas blakus, tad kaķis paēd, padzer, paēd, padzer un ienes barības daļiņas ūdenī, smarža jau pēc 20 min izmainās un kaķis to vairs nedzers. Klasiski viņi tad lien vāzēs, izlietnēs, podos, meklēdami svaigāku ūdeni.

Ja bļodiņas stāv atstatus, tad kaķis, kamēr aiziet līdz dzeramajai bļodiņai, pagūst aplaizīt ūsas un nesanes tik daudz šīs barības daļiņas ūdenī un tas paliek, kaķaprāt, ilgāk dzerams.

Kaķim dzeramais dzeramais ūdens jāmaina vismaz 3-4 reizes dienā! Šī mazā niansīte var jūsu kaķi paglābt no diezgan lielām šausmām.
 

Reklāma
Reklāma

Lieki piebilst, ka īpaši jau aukstajā rudenī kaķīšiem dodiet patiešām labu profesionālo barību, jo tur sabalansēts skābums un sārmainums. Ievērojiet arī, kuriem vecumiem barības paredzētas, jo kaķis vecumā pārslēdzas no skābākas barības uz sārmaināku. Vecumi uz barību paciņām nav reklāmas triki. Un uzreiz izmetiet tās kombinētās bļodiņas, kur blakus ir ēdamais un dzeramāis nodalījums! Lai laimīgs kaķis arī rudens sezonā!