Bērniem interesanti notikumi un pasākumi "Rīgas svētkos 2018"

No 17. līdz 19. augustam norisināsies Rīgas svētku svinības ar dažnedažādiem aizraujošiem ģimenēm piemērotiem pasākumiem. Platforma Kurp.es ir izveidojusi pasākumu izlasi visām trim svētku dienām. Jāpiebilst, ka visi zemāk minētie pasākumi ir bezmaksas.  

FOTO: Shutterstock.com


Lielais Mēmais un Rīga 
Kāda bija Rīga pirms 100 gadiem, un kāds bija kino, ko rādīja Rīgā pirms 100 gadiem? Un kā izskatījās cilvēki, kas pirms simts gadiem filmējās aktierfilmās? 
Rīgas Kino muzejs Rīgas svētku ietvaros meklēs atbildes uz šiem jautājumiem gan kino hroniku seansos, gan grima darbnīcā, etīžu teātra priekšnesumos un spēlēs. Savukārt pats Kino muzejs uz trim dienām kļūs par ko citu – telpu, kas raisīs asociācijas par 20. gadsimta sākuma kinoteātru estētiku un atmosfēru. 
Rīgas Kino muzejs Rīgas svētkos būs atvērts visas trīs dienas (17.-19.08.), darba laiks no plkst. 11:00 līdz 18:00. Ieeja muzejā bez maksas.
 

Izstāde “Golden Model 2018. Jūras kaujas”
Latvijā un citās valstīs arvien populārāka kļūst mēroga modelēšana, tāpēc šogad arī Latvijas Kara muzejs aicina visa vecuma interesentus uz izstādi “Golden Model 2018. Jūras kaujas”.
Šogad izstādes galvenā tematika ir jūras kaujas. Stenda modeļu izstādē būs redzami kuģu, zemūdens laivu un cita veida ūdens transportlīdzekļu modeļi, kas atceļojuši no Lietuvas, Zviedrijas, Somijas, Krievijas, Baltkrievijas, Polijas, Čehijas, kā arī, protams, plašākā skaitā no Latvijas. 

Kuģu modelēšana ir viena no spilgtākajām un interesantākajām mēroga modelēšanas nozarēm, jo kuģiem ir daudz detaļu, piemēram, tornīši, lielgabali, glābšanas laivas, dažādu izmēru lodziņi, takelāža, masti, lielākas un mazākas buras. Tāpat aizraujoša un detalizēta ir arī jūras aviācija – helikopteri, kuģu aviācija, kā arī tā saucamās lidojošās laivas. Interesanti, ka līdzās mēroga modeļiem izstādē varēs redzēt arī zemūdenes, pirātu un jūrnieku figūriņas un daudz ko citu. Kā rāda pieredze, mēroga modeļi ir interesanti visām paaudzēm. Ieeja Latvijas Kara muzejā un izstādē svētku dienās ir bez maksas.
 


Ielu teātra "V.O.S.A. Theatre" (Prāga, Čehija) priekšnesums 11. novembra krastmalā
V.O.S.A. teātris tika dibināts 2010. gadā, lai reprezentētu Čehijas Republiku EXPO 2010 izstādē Šanhajā, Ķīnā. Akrobātu trupas un izpildītāju veidotais priekšnesums "High Dreaming" tika veidots kā parādes priekšnesums ar cirka elementiem dzīvās mūzikas pavadījumā. No tā laika V.O.S.A. teātris ir uzstājies gan Čehijā, gan starptautiskos teātra festivālos ārpus dzimtenes. Šogad Rīgas svētku viesi tiks pārsteigti ar divām ielas parādēm. “Zivis” un “Eņģelis”. 
Izrādes sākuma laiki: 18. augustā: 15:40, 17:40 un 19:40. 19. augustā: 12:10 un 15:30


"Centrtieces spēks." laikmetīgā cirka izrādes Jaņa Rozentāla laukumā
Laikmetīgā cirka un dejas izrādes, cirka rotaļu laukums.
Centrtieces spēks ir tas, kas jau vēsturiski ļāvis cirka māksliniekam noturēties cirka arēnā, bet skatītājam, pateicoties arēnas apļveida formai, palīdzējis tajā tikt ierautam, kļūstot par daļu no izrādē notiekošā. 18. un 19. augustā Jaņa Rozentāla laukumā (pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Esplanādes pusē) rīdziniekiem un pilsētas viesiem tiks piedāvātas trīs dažādu cirka mākslinieku izrādes: Dejas kompānijas HURyCAN izrāde “Asuelto” (Spānija), Klauna Murmuyo izrāde “Fisura” (Spānija), laikmetīgā cirka trupas “Soon Company” izrāde “Gregarious” (Zviedrija)
18. augustā:

  • 16.00 - 17.00 “SOON Company“ izrāde “Gregarious”
  • 16.00 - 19.00 Rīgas cirka skolas rotaļu laukums
  • 17.00 - 18.00 Klauna Murmuyo izrāde “Fisura”
  • 18.00 - 18.45 HURyCAN izrāde “Asuelto”


19. augustā

  • 14.00 - 17.00 Rīgas cirka skolas rotaļu laukums
  • 14.30 - 15.00 HURyCAN izrāde “Asuelto”
  • 15.00 - 16.00 Klauna Murmuyo izrāde “Fisura”
  • 16.00 - 17.00 SOON Company izrāde “Gregarious”



Rīga Retro 2018 11:00-21:00
18. augustā norisināsies ikgadējais starptautiskais seno spēkratu salidojums Rīga Retro 2018. Pasākumu sāksies ar reģistrāciju pie CSDD Rīgas Motormuzeja, kam sekos parādes brauciens caur Rīgu, neliela izstāde Rīgas centrā un finišēsim Brīvdabas muzejā, kur pirmo reizi Rīga Retro pasākumu vēsturē tiks rīkots klasisko spēkratu elegances konkursu.
 

Reklāma
Reklāma

Doms bērniem Rīgas Doma baznīcā 11:00-15:00
Arī šogad Rīgas Doma baznīca atvērs durvis mazajiem apmeklētājiem, lai bērni kopā ar vecākiem aktīvā un radošā veidā iepazītos ar Rīgas Domu.
Dažāda vecuma bērnus aicināsim caur mūziku, mākslu un spēli gūt pozitīvās vērtībās balstītu pieredzi. Prasmīgu meistaru vadībā bērni gleznos, veidos vitrāžas, māla ciļņus, mācīsies senatnes gudrības – kā pareizi “siet” ķieģeļus, izmēģinās dažādus mūzikas instrumentus, radīs tērpus un rotas un Piedzīvojumu takās meklēs Doma noslēpumus. 
 

Bērnu vieglatlētika Lucavsalas atpūtas parkā 12:00-17:00
Rīgas svētku laikā bērniem un jauniešiem (vecuma grupā no 6 līdz 14 gadiem) būs iespēja izmēģināt spēkus dažādās vieglatlētikas disciplīnās – “Bērnu vieglatlētikas” programmā, ko īsteno Latvijas Vieglatlētikas savienība sadarbībā ar Latvijas Sporta federāciju padomi.
Šīs aktivitātes ļaus jauniešiem atklāt un izprast vieglatlētikas pamata disciplīnas – skriešanu, lēkšanu un mešanu. Apmācītu tiesnešu vadībā bērniem un jauniešiem būs iespēja piedalīties dažādos šķēršļu skrējienos, lēkt tāllēkšanu no vietas, mest bērniem paredzētus šķēpus un diskus, grūst lodi, lēkt kārtslēkšanu un veikt dažādus citus interesantus uzdevumus.
 

Viduslaiku Tallina Rīgā Reformācijas laukums 12:00-20:00
Reformācijas laukumā pie Rīgas Sv. Pētera baznīcas ikvienam ir iespēja nokļūt viduslaikos. Pie tam – “ceļot” ne tikai laikā, bet arī telpā, izjūtot īsteni autentisku senās Tallinas (Rēveles) viduslaiku tirgus atmosfēru. Ceļojoši komedianti, viduslaiku dejotāji, tirgotāji un amatnieki, tirdziņš, mazo bruņinieku akadēmija un viduslaiku spēles. 
 

Riga Fly-in 2018 Lidlauks “Spilve” 12:00-18:00
Pasākuma laikā lidlauks "Spilve" būs atvērts publikai – rīdzinieki un Rīgas viesi varēs apskatīt ielidojušos gaisa kuģus, iepazīties ar tehniku un pilotiem, kā arī vērot lidojumu paraugdemonstrējumus debesīs. Paraugdemonstrējumus veiks gan pašmāju labākie piloti, tai skaitā ar Latvijā būvētām lidmašīnām, gan Lietuvas sportisti, kas ir vieni no pasaules augstākās pilotāžas elites meistariem.  Nozīmīga lidojumu paraugdemonstrējumu sastāvdaļa ir NBS aviācijas un Robežsardzes aviācijas helikopteru priekšnesumi. 
 

Lidostas "Rīga" tehnikas parāde 11. novembra krastmala 13:00-23:00
11.novembra krastmala šajos Rīgas svētkos pārtaps par lidostu. Ikvienam svinību dalībniekam būs unikāla iespēja ielūkoties noslēpumainajā un ceļotājiem neredzamajā lidostas "Rīga" ikdienā, vērot lidostas tehnikas parādi, kā arī baudīt pašmāju un ārvalstu skatuves mākslinieku priekšnesumus.


Piena svētki 2018  K.K. fon Stricka villā 12:00-23:00
Jau 10 Piena svētki! Kā ierasts - mūzika, laikmetīgais cirks, teātris, darbnīcas, performances.
Programma: Vladislavs Nastavševs & Ezeri "Lēnās dejas", Domenique Dumont, Raimonds Tiguls, Edavārdi, Kasetes, Jānis Šipkēvics & Marts Pujāts "Zenīts". Izrāde bērniem "Karnevāls un kartupeļu salāti", dziesmu vārdu darbnīca ar "bernuritu". Cirka apvienība HURyCAN "Asuelto".


Visi Rīgas svētku pasākumi: https://kurpes.lv/pasakumi/rigas-svetki!