Jūrmalā notiks Latvijā vienīgā Simtgades zaļumballe bērniem

Sestdien, 11. augustā, Jūrmalā, Dzintaru mežaparkā, notiks Latvijā vienīgā Simtgades zaļumballe bērniem. Zaļumballe notiks nakts ekspedīcijas “Nestāti pasaciņas” noslēgumā,  tā sāksies plkst. 22.30 un turpināsies līdz pusnaktij.

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

“Agrāk uz zaļumballēm gājuši gan jauni, gan veci, un tās īpaši gaidījuši bērni – došanās uz zaļumballēm viņiem bijis liels piedzīvojums,” stāsta idejas iniciators Agnis Kristvalds, Jūrmalas Kultūras centra direktors. “Jūrmalā būs Simtgades zaļumballe bērniem, lai viņiem būtu iespēja izjust zaļumballes garu un noskaņu.”

Simtgades zaļumballei Dzintaru mežaparkā, priežu meža vidū, zaļumos, būs speciāli veidota skatuve un deju laukumi. Zaļumballē varēs dziedāt, dejot un līksmot līdz pat pusnaktij kopā ar bērnu vokālo grupu “Dzeguzīte”, Adrianu Kukuvasu, Adriju Silvu Kukuvasu, Juri Kaukuli, Miku Dukuru, Robertu Gobziņu, Maiju Aukšmukstu un Adeli. Tiek gaidīti visu vecumu ballētāji – bērni un vecāki, jaunieši un vecvecāki. Programma ir īpaši veidota bērnu zaļumballei, tajā skanēs tādas visām paaudzēm kopš bērnības pazīstamas latviešu komponistu melodijas un dziesmas ar latviešu dzejnieku vārdiem kā “Mākonītis un Mākonīte”, “Kas kaitēja man dzīvot (i)”, ”Ai, zeme, zemīte”, ”Krustmāte Agate”, kā arī citas.

Simtgades zaļumballe notiek Latvijas valsts simtgades programmā 100 dienas pirms valsts 100. dzimšanas dienas un turpina tradīciju dejot, muzicēt un kopā būt Latvijā un citviet pasaulē. Tas ir aicinājums satikties ikvienam – tiem, kuru jaunības garšā zaļumballēm bijusi īpaša nots, un tiem, kuri šo Latvijas tradīciju vēl tikai iepazīs.

Reklāma
Reklāma

Jau iepriekš informējām, ka Dzintaru mežaparkā 10. un 11. augustā no plkst. 20.00 līdz pusnaktij notiks lielākā nakts ekspedīcija bērniem “Nestāti pasaciņas”. Nakts ekspedīcija bērniem Jūrmalā tiek rīkota jau piekto gadu, tas ir gaidītākais pasākums bērniem – ik gadu to apmeklē ap 10 tūkstoši mazo piedzīvojumu meklētāju kopā ar vecākiem. 

Ieeja uz visiem pasākumiem ir bez maksas. Dzintaru mežaparka teritorija būs norobežota, un pie izejām bērnu drošības dēļ tiks nodrošināta pašvaldības policijas klātbūtne. Lūdzam pieaugušos parūpēties par bērnu drošību un neatstāt bērnus bez uzraudzības!