Lego – attīstoša un interesanta rotaļlieta Tavai atvasei

Rotaļlietas ir neatņemama bērnības sastāvdaļa, tāpēc, ja Tavā ģimenē ir bērns, bez rotaļlietu iegādes neiztikt. Taču kā izvēlēties tieši Tavai atvasei piemērotas rotaļlietas, ņemot vērā plašo klāstu? Iegādājoties Lego konstruktorus, nošaut greizi nav iespējams!

FOTO: Shutterstock.com

Kāpēc izvēlēties Lego konstruktorus?

Lego jau izsenis bijušas vienas no iecienītākajām rotaļlietām gan pavisam maziem bērniem, gan pusaudžiem un nereti – arī pašiem vecākiem. Kas tad īsti ir šī 1932. gadā Dānijā radītā rotaļlietu ražotāja veiksmes pamatā un kāpēc Lego izvēlas miljoniem vecāku visā pasaulē? Turpini lasīt rakstu un noskaidro!

 

Der gan lieliem, gan maziem

Kā jau minējām, Lego rotaļlietas pie sirds iet gan pašiem mazākajiem bērniem, gan to vecākiem. Protams, ar noteikumu, ka tiek izvēlēti konstruktori, kas piemēroti bērna vecumam. Tā, piemēram, pašiem mazākajiem paredzētas rotaļlietas, kuru komplektācijā nav mazu detaļu, tādējādi pasargājot bērnu no aizrīšanās riska, savukārt tīņiem pie sirds ies konstruktori, kuru salikšanai nepieciešams veltīt vairāk laika – tieši tāpēc Lego klāstā atrodami komplekti, kas sastāv pat no vairākiem tūkstošiem gabaliņu! Starp citu, šādu konstruktoru salikšana var būt visai liels izaicinājums arī pašiem vecākiem.

 

Lieliska iespēja attīstīt radošumu un mehānisko domāšanu

Rotaļāties ar Lego konstruktoriem ir ne tikai aizraujoši un interesanti, bet arī izglītojoši. Pirmkārt, attīstīta tiek mehāniskā domāšana, kā arī sīkā pirkstu motorika, un, otrkārt – radošums, jo no Lego konstruktoriem iespējams salikt ne tikai instrukcijā norādītos objektus – liela vaļa tiek atvēlēta arī bērna fantāzijai. 

 

Gandrīz neiznīcināmas komponentes

Vai zini nepatīkamo sajūtu, kad bērnam nesen iegādāta kāda dārga rotaļlieta, taču nejaušs kritiens vai neveikls solis to pēkšņi un neatgriezeniski sabojājis? Izvēloties Lego rotaļlietas, par to nav nepieciešams uztraukties – visas detaļas ir ļoti izturīgas, un parasti lielākās bēdas, kas var piemeklēt Lego īpašnieku, ir nejauša rotaļu pilsētas, mašīnas vai robota izjukšana. Taču arī tā nav liela skāde, jo to būs gana interesanti salikt no jauna!

 

Viens komplekts izklaidēs ilgu laiku

Ņemot vērā jau pieminēto apstākli par to, ka Lego konstruktori var tikt salikti daudz un dažādās kombinācijās, gan arī to, ka virkne komplektu ir savā starpā savienojami, bērniem ar Lego konstruktoriem, atšķirībā no virknes citu rotaļlietu, būs interesanti darboties ne tikai pirmās stundas un dienas.

 

 

Foto: Shutterstock.com

 

Lego City, Lego Friends un citas sērijas: ar ko tās atšķiras?

Izvēloties Lego rotaļlietas, nākas saskarties ar dažādām to sērijām, no kurām izplatītākās ir Lego City, Lego Friends, Lego Duplo, Lego Star Wars un daudzas citas. Vai zini, ar ko tās savā starpā atšķiras?

Reklāma
Reklāma

 

Lego City

Lego City ir viena no vecākajām Lego sērijām – tās pirmsākumi datējami ar 1972. gadu, taču šajā sērijā esošās rotaļlietas joprojām ir vienas no populārākajām visā pasaulē. Kā jau iespējams spriest pēc nosaukuma, Lego City ir konstruktori, kuri saistīti ar pilsētas tematiku – sērijā atrodami gan dažādi transportlīdzekļi, gan atsevišķas pilsētas daļas, piemēram, pludmale, skvērs vai ugunsdzēsēju depo.

 

Lego Friends

Lego Friends sērijā esošās rotaļlietas visvairāk patiks tieši meitenēm. Kāpēc? Šajos komplektos galvenokārt atrodamas leļļu figūras un attiecīgi aksesuāri vai telpas, piemēram, izklaides parks vai guļamistaba. Tāpat rotaļlietas no Lego Friends sērijas izceļas ar to, ka figūras mēdz būt rozā un violetā krāsā.

 

Lego Duplo

Arī šī sērija var lepoties ar senu vēsturi – pirmo reizi veikalu plauktos Lego Duplo nonāca jau 1969. gadā. Lego Duplo rotaļlietas paredzētas pašiem mazākajiem vecumā no 1.5 līdz 5 gadiem. Šīs sērijas klucīši ir divas reizes garāki, platāki un augstāki nekā pārējo komplektu klucīši, tādējādi praktiski izslēdzot aizrīšanās risku.

 

Lego Star Wars

Ideāla dāvana lieliem un maziem “Zvaigžņu karu” faniem – kā jau priekšā pasaka nosaukums, rotaļlietas no šīs sērijas ir ieturētas leģendārās filmu sērijas stilistikā. Lieliska iespēja salikt kādu no filmā redzamajiem gaisa kuģiem!

 

Lego Ninjago

Savukārt, ja Tavai atvasei tuva ir nindzju tēma, Lego Ninjago ir tieši tas, kas nepieciešams. Šajā sērijā atrodamas ļoti dažādas rotaļlietas – sākot ar atslēgu piekariņiem un beidzot ar komplektiem, kuros atrodami vairāki tūkstoši kauliņi, no kuriem iespējams salikt kuģus, pilsētas daļas un daudz ko citu.

 

Foto: Shutterstock.com

 

Skaidrs ir viens – Lego klāstā piemērotas rotaļlietas iespējams atrast ikvienam bērnam. Tā, piemēram, Lego Friends pavisam noteikti patiks meitenēm, savukārt Lego City – visiem tiem, kurus interesē pilsētas dzīve un it īpaši tajā esošie transportlīdzekļi.

 

Ja arī Tu vēlies iepriecināt savu bērnu ar Lego, ieskaties viedveikala 1a.lv piedāvājumā – šeit atradīsi vairākus simtus Lego komplektus!