Zvana nepazīstams ārvalstu numurs? Labāk necelt! Policija brīdina iedzīvotājus

Valsts policija (VP) aicina cilvēkus neatzvanīt nepazīstamiem ārzemju telefona numuriem, jo pastāv risks, ka šīm sarunām var tikt piemērots paaugstināts tarifs, pastāstīja VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) Kibernoziegumu apkarošanas nodaļas vadītāja vietnieks Mārtiņš Brižs.

 

FOTO: Shutterstock.com

Viņš norādīja, ka policija ir saņēmusi informāciju no cilvēkiem, kam zvanījuši nepazīstami numuri no ārvalstīm, taču policijas rīcībā nav informācijas, ka kāds cilvēks būtu ticis apkrāpts. Brižs uzsvēra, ka pašlaik policijā nav saņemti iesniegumi un nav uzsākts kriminālprocess saistībā ar zvaniem.

Brižs piebilda, ka nav vieglu preventīvu rīku, lai atpazītu paaugstinātas maksas numurus, tādēļ viņš aicināja cilvēkus neatzvanīt, ja saņemts zvans no nepazīstama ārzemju numura, kā arī sniegt informāciju par šo numuru savam mobilo sakaru operatoram.

Sociālajā tīklā "Twitter" gan svētdien, gan pirmdien iedzīvotāji ir dalījušies ar informāciju, ka saņēmuši zvanus no nepazīstamiem numuriem, kas reģistrēti Sudānā, Samoa un citās valstīs.

Reklāma
Reklāma

 

Informācija no portāla jauns.lv