Praktiski ieteikumi zobu protēžu kopšanā

Jums ir Jūsu jaunās zobu protēzes; tās izskatās lieliski un Jūs tās esat „ienēsājis“. Tās ir kā daļa no Jums. Jūs varat ēst ar pārliecību, smaidīt ar pārliecību un dzīvot ar pārliecību, dzīvot pilnvērtīgi! Ir ļoti svarīgi labi rūpēties par zobu protēzēm, tā nodrošinot, ka tās vienmēr ir lieliskā stāvoklī un Jūs varat pilnvērtīgi baudīt dzīvi.

Burvīgs smaids arī senioru vecumā.

FOTO: Shutterstock.com

Burvīgs smaids arī senioru vecumā.

Jūsu zobārsts var dot padomu, kā rūpēties par zobu protēzēm. Svarīgākās lietas, ko Jums vajadzētu ievērot, lai rūpētos par protēzēm ir:

 

• rūpēties par to tīribu;

• „iestiprināt“ tās mutē, lai novērstu ēdiena daļiņu nokļūšanu zem protēzēm;

• veikt regulāras pārbaudes.

 

Zobu protēžu tīrīšana

Ir ļoti svarīgi rūpēties par zobu protēžu tīrību. Protēzes atšķiras no dabīgajiem zobiem. Tās ir mīkstākas un to kopšanai vajadzīgi speciāli produkti. Attīrošo tablešu lietošana katru dienu ir efektīvs veids, kā saglabāt zobu protēzes tīras.

Salīdzinot ar zobu pastām, Corega zobu protēžu attīrošajām tabletēm ir īpaša formula, kas efektīvāk iznīcina baktērijas un sēnītes, kas atrodas uz zobu protēžu virsmas un var izraisīt sliktu elpu un smaganu problēmas. Tās arī palīdz notīrīt pat visizturīgākos traipus.

 

Corega darbība

 

Ikdienā lietojamās zobu pastas var sabojāt zobu protēzes, saskrāpējot to virsmu. Skrambās pēc tam pastiprināti var vairoties baktērijas. Corega attīra bez skrāpēšanas un saglabā zobu protēzes tīras, gaišas un gludas. Tātad Corega attīrošo tablešu izmantošana ikdienā nodrošina specifisku, dziļu attīrīšanu, ļaujot protēzēm būt tīrām katru dienu.

 

Protēžu kopšanaMinēsim pāris viegli īstenojamus soļus pareizai protēžu ikdienas tīrīšanai:

Reklāma
Reklāma

• Mērcējiet zobu protēzes traukā ar ļoti siltu, bet ne karstu ūdeni un Corega protēžu attīrošo tableti tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma. Iespējami labāku rezultātu iegūšanai protēze jāiegremdē mērcēšanas šķidrumā.

• Tīriet protēzes ar Corega šķīdumu un mīksto zobu protēžu zobu birsti, tad rūpīgi noskalojiet tās ar ūdeni. Tīrīšana pēc mērcēšanas palīdz noņemt ēdiena atlikumu un aplikumu.

• Pirms ievietošanas mutē kārtīgi noskalojiet zobu protēzes tekošā ūdenī. Neaizmirstiet izliet izmantoto Corega šķīdumu.

 

 

Citas svarīgas lietas, kas jāatceras, tīrot protēzes:

• Glabājiet savas zobu protēzes ūdenī, lai pasargātu tās no izžūšanas;

• Pirms Jūs ievietojiet tās atpakaļ mutē, pārliecinieties, vai Jūsu zobu protēzes;

• Nepieļaujiet tablešu vai tablešu šķīduma nokļūšanu mutē;

• Vienmēr ievērojiet produkta lietošanas instrukcijas.

 

Corega

 

 

CHLV/CHPOLD/0023/18/June 

GlaxoSmithkline Latvia SIA

Preču zīmes pieder vai uz licences līguma pamata ir nodotas  GSK ©2018 GSK vai licenciārs