Kā būt stilīgam vecākam jeb Sabiedrībā zināmu vecāku padomi džinsa jaku dekorēšanā

Svinot ikoniskās Trucker džinsu jakas 50. gadadienu, Levi's uzaicināja deviņas sabiedrībā zināmas personības radīt savu leģendārā apģērba gabala dizainu. Radošajā darbnīcā kopā ar dizaineriem Reini Ratnieku un Arvilu Lindi piedalījās tādi sabiedrībā zināmi vecāki kā TV stiliste un bloga More Than Size autore Indra Salceviča, TV šovu vadītāja un fotogrāfe Dagmāra Legante, dīdžejs Toms Grēviņš un citas sabiedrībā zināmas personības. 

Šobrīd ir ļoti aktuāli pašiem kombinēt un radīt savu apģērbu. Sabiedrībā zināmas personības satikās radošajā darbnīcā, lai veidotu personalizētas Levis jakas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šobrīd ir ļoti aktuāli pašiem kombinēt un radīt savu apģērbu. Sabiedrībā zināmas personības satikās radošajā darbnīcā, lai veidotu personalizētas Levi's jakas.

Šobrīd ir ļoti aktuāli pašiem kombinēt un radīt savu apģērbu un apģērbs sniedz nebeidzamas izteiksmes iespējas atspoguļot valkātāja individualitāti - uzsvēra viens no darbnīcas vadītājiem, dizainers Reinis Ratnieks.

 

Džinsa jaka ir pateicīgs apģērbs, lai to personalizētu. Radošajam procesam tev nepieciešams: dažādas aplikācijas, uzgludināmas uzlīmes, uzšuves, kniedes, tekstila krāsa, mežģīnes u.c. 

Viens no veidiem, kā var apdarināt savu jaku, ir rīvēt ar smilšpapīru, piemēram, aptinot akmeni ar smilšpapīru, un tādējādi panākot vēlamo nodilumu vai izberzējot skaistus caurumus. 

"Džinsu jaka ir unikāls apģērba gabals, jo to var komplektēt gan ar puķainām kleitām, gan biksēm un T-krekliem vai sportisku apģērbu," stāsta stiliste un mamma Indra Salceviča. "Tas ir viens no universālākajiem elementiem, kuram būtu jābūt katrā garderobē. Viens no veidiem, kā var apdarināt savu jaku, ir rīvēt ar smilšpapīru, piemēram, aptinot akmeni ar smilšpapīru, un tādējādi panākot vēlamo nodilumu vai izberzējot skaistus caurumus. Pēc izmazgāšanas pūkas pazudīs un parādīsies džinsa jaukais "dzīslojums". Jaku var arī plēst un ieplēst, appūst ar grafiti elementiem vai izskaistināt ar tekstila krāsas šļakstiem, šim nolūkam izmantojot ķemmi vai zobu birsti. Neizpaliek arī aktuālās uzlīmes, ko izvēlējos arī savai Levi's jakai. Šis trends nāk no piecdesmitajiem gadiem, no pin-up stila laikiem, kad uz jakām lika vārdus un dažādus saukļus. Uzlīmēm ir savs šarms, un tās ieteicams līmēt ar ļoti smagu un karstu gludekli. Ar uzlīmēm jauki var personalizēt arī džinsu jaku vai bikses bērnam, lai bērnudārzā nesajūk ar citu bērnu jaciņām."

Lai raisītos iedvesma, der paskatīties pasaules modes dizaineru darbus, pasaules mūziķu un aktieru izvēles, kā arī šo jaku galeriju!

Reklāma
Reklāma

Arī Dagmāra Legante atzīst, ka labprāt nēsā džinsa jakas, un tās ir gana universālas, lai varētu vilkt gan pie kleitām, gan pie biksēm. Man patīk kombinēt, piemēram, zilu jaku ar baltām biksēm vai melnām ādas biksēm, kas vispār ir klasika." Dagmāra savas jakas dizainā izmantojusi lielu Elitas Patmalnieces aplikāciju ar seju un pēdām, ko piestiprināja mugurpusē līdzās savam iniciālim - burtam D. "Jaku apšļakstīju arī ar rozā krāsu. Līdzīgi esmu pārtaisījusi vienas bikses, izmantojot balinātāju," viņa atklāj. "Iespējams, ka arī šīs jakas dizainu vēlāk papildināšu ar balinātāja šļakatām." Tāpat Dagmāra uz jakas kabatiņām un viena pleca uzpūta sudraba spīdumu, panākot mirdzuma efektu, kas lieliski pamanāms saules gaismā, un šur tur izmantoja kniedes "Ļoti gribējās pielikt un uzlikt vēl kaut ko, tomēr paliku pie principa - less is more jeb mazāk ir vairāk. Pašai rezultāts ļoti patīk. Darbnīcā pie piedurknēm piespraudām arī melnus volānus, taču mājās tos noņēmu. Gribētu atrast melnas skaras, ko iešūt volāna vietā. Arī mana četrus gadus vecā meita tagad vēlas šādu jaku." 

Jaku apšļakstīju arī ar rozā krāsu. Līdzīgi esmu pārtaisījusi vienas bikses, izmantojot balinātāju.

Šefpavārs Artūrs Taškāns savas jakas dizainā izmantoja uzšuves un integrēja no kniedēm veidotu, ar sudraba krāsu nopūstu karoti un nazi, savukārt stiliste un blogere Indra Salceviča un dīdžejs Toms Grēviņš izmantoja visvairāk uzgludināmo uzlīmju. “Šo jaku vilkšu uz skatuves,” sacīja Grēviņš, piemērot savu veikumu un atzīstot, ka iedvesmu smēlies no mūziķa Raiena Adamsa (Ryan Adams) iecienītā stila. Tikmēr friziere - stiliste Diana Payton, kas ikdienā veido daudzu sabiedrībā un šovbiznesā zināmu peronību frizūras, savas jakas dizainu papildināja ar dizainera Reiņa Ratnieka sarūpēto mežģīni, tekstila krāsām un šobrīd tik aktuālajām uzgludināmajām uzlīmēm. “Man ļoti patika šī radošā darbnīca,” viņa atzina. “Visi uztaisīja tik lieliskas jakas!

Savukārt Daniels Deksnis un Justs Sirmais savu jaku personalizēšanā izmantoja tikai tekstila krāsu. Daniels atzina, ka apgleznotas jakas nekad nav pabeigtas - tās vienmēr var papildināt ar jauniem zīmējumiem. "Priekšpusē iedvesmojos no dizainera Virdžila Abloha, zīmola Off-White radītāja, bet aizmugurē uzzīmēju portretu, kurā jaušama līdzība ar franču modes mākslinieka Žana–Šarla de Kastelbažaka rokrakstu." Kā atzīst Daniels, džinsu jaka ir klasisks apģērba gabals, kas atrodams teju katrā garderobē, un viņam vislabāk to patīk kombinēt ar džinsu šortiem vai biksēm - vēlams, vienā tonī. " Šī būs mana otrā Trucker jaka, savu pirmo esmu atdevis māsai. Starp citu, kopš mākslas skolas laikiem nebiju gleznojis uz apģērba. Esmu sācis veidot kreklus, un šī darbnīca mani iedvesmoja gleznot uz apģērba, iespējams, tieši džinsa, kas ir kā nebeidzams rotaļu laukums," atzina Instagram vidē popularitāti iemantojušais jaunietis.