Pieci ieteikumi, kā paildzināt matu krāsas noturīgumu

Viens no galvenajiem skaistu matu priekšnoteikumiem ir pareiza to kopšana atbilstoši tipam, kas attiecināms arī uz krāsotiem matiem. 

Krāsoti mati ir jutīgāki pret bojājumiem, tādēļ jāizvairās no fēna, loku ieveidotāja un taisnotāja izmantošanas. Kad vien tas ir iespējams, ļauj saviem matiem izžūt dabiskā ceļā.

FOTO: Shutterstock.com

Krāsoti mati ir jutīgāki pret bojājumiem, tādēļ jāizvairās no fēna, loku ieveidotāja un taisnotāja izmantošanas. Kad vien tas ir iespējams, ļauj saviem matiem izžūt dabiskā ceļā.

Nav nozīmes vai esi platīna blondu, brūnu, sarkanu vai zilu matu īpašniece, ja vēlies, lai  matu krāsa noturas pēc iespējas ilgāk un mati izskatās veselīgi un mirdzoši, tad tiem nepieciešams pievērst papildu uzmanību. Ar pienācīgām rūpēm var saglabāt matu izskatu spožāku un dinamiskāku.

 

Produktu  lietošana krāsotiem matiem

Tas, kas tiek uzklāts uz matiem, ietekmē matu krāsas ilgāku noturību, kā arī ilgtermiņā veselīgāku izskatu  matiem. Krāsotiem matiem ir jāpievērš īpaša uzmanība, tāpēc lieto produktos, kas ir paredzēti tieši krāsotiem matiem. Lai palīdzētu aizsargāt matu krāsu, jāizmanto krāsu aizsargājoši šampūni un kondicionieri, kas stiprina matus, sniedz tiem spīdumu, apjomu un mirdzumu.

 

Mazgā matus retāk

Ja vēlies izvairīties no tā, ka ūdens no matiem nomazgā krāsu, tad atbilde ir vienkārša – mazgā savus matus retāk. Lai saglabātu dabiskās eļļas, kas atjauno krāsotus matus, mazgā savus matus ar šampūnu tikai divas vai trīs reizes nedēļā, ne vairāk kā katru otro dienu. Tas palīdzēs matu krāsai noturēties ilgāk, kā arī saglabās tos veselīgus.

 

Mazgājot matus, lieto vēsāku ūdeni

Mazgājot matus ar karstu ūdeni, matu kutikula tiek atvērta, kas ļauj matu krāsai nomazgāties. Izmēģini mazgāt matus ar siltu ūdeni un, pēc kondicioniera ieklāšanas, noskalo matus ar aukstu ūdeni. Siltais ūdens ļaus šampūnam un kondicionierim iekļūt un notīrīt matus, jo aukstais ūdens palīdzēs izolēt mitrumu no kondicioniera, vienlaikus novēršot matu izbalēšanu un noslēdzot matu kutikulas.

Reklāma
Reklāma

 

Lieto kondicionieri, mazgājot matus

Kad tiek mazgāti mati, lieto kondicionieri, kuram piemīt krāsu aizsargājošs efekts. Mati, kuros tiek ieklāts kondicionieris, izskatās daudz spožāki, jo tas paredzēts matu aizsardzībai, veselības atjaunošanai, ja mati ir bojāti, kā arī kondicionieris mitrina, baro un neļauj pārāk ātri kļūt tiem sausiem un ievainojamiem. 

 

Mazāk karstuma matiem

Krāsoti mati ir jutīgāki pret bojājumiem, tādēļ jāizvairās no fēna, loku ieveidotāja un taisnotāja izmantošanas. Kad vien tas ir iespējams, ļauj saviem matiem izžūt dabiskā ceļā. Ja pēc krāsu aizsargājoša šampūna un kondicioniera tiek izmantots kāds karstuma avots, tad noteikti uzklāj uz matiem karstumu aizsargājošus produktus. Ja ir nepieciešams izžāvēt matus ar fēnu, tad iestati fēnam pēc iespējas zemāku temperatūru. 

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar Dove.