Piesakies pirmajai “100 tēti Latvijai” meža ekspedīcijai – Tēti un bērni dodas izlūkos!

Jau otro gadu, gaidot Tēva dienas festivālu, kas šogad notiek svētdien, 9. septembrī, Vērmanes dārzā, aktivizējas kustība “100 tēti Latvijai”. Ja pērn tā izpaudās kā tētu un bērnu virtuāla fotosiena, kur smelties spēka vārdus no tēta tētim, tad šogad 100 tēti ar bērniem dosies izlūkos! Pirmais izlūkbrauciens būs Meža ekspedīcija - tēti ar bērniem aicināti doties izlūkos uz Latvijas valsts mežiem. Dalība pasākumā - bez maksas!

Kustības 100 tēti Latvijai izlūkbraucienos dalība ir bez maksas. Vietu skaits - ierobežots.

FOTO: Shutterstock.com

Kustības "100 tēti Latvijai" izlūkbraucienos dalība ir bez maksas. Vietu skaits - ierobežots.

 

Pirmā tētu un bērnu ekspedīcija notiks pavisam drīz, 12. maijā kopā ar Latvijas valsts mežiem. Gaidot Baltijas lielāko meža nozares pasākumu “Latvijas Meža dienas”, ekspedīcijas dalībnieki dosies izzināt un izpētīt Latvijas mežu bagātības uz Vidzemi - LVM Kalsnavas arborētumu un čiekurkalti, kā arī uz Ērgļiem kopā ar “Latvijas Meža dienu” vēstnešiem, Latvijā zināmiem tētiem un viņu bērniem. Būs arī spēles, rotaļas, kā arī kopīgi gatavota maltīte un pikniks brīvā dabā! Ērgļos tētus ar bērniem sagaidīs pazīstamais dabas draugs un tētis Māris Olte. Izlūkos dosimies visi kopā - autobusā. Lai arī ekspedīcijas ietvaros notiks kopīga piknikošana, kur ēdienu gatavos pavārs Žanis Raivo Behmanis, aicinām ņemt līdzi savas uzkodu kārbiņas, lai turp un atpakaļceļā neburkšķ mazie vēderiņi. 

Norises laiks: sestdiena, 12.05.2018. | Izbraukšana no Rīgas: plkst. 10.00 | Ekspedīcijas ilgums: 12.00 - 17.00/18.00 | Atgriešanās Rīgā: plkst. 19.00/20.00

Ekspedīcijas dalībnieki: ap 40 cilvēki

Pasākumu vada: tētis Ansis Bogustovs

Par pikniku atbild: dabas garšu "Restorāns 3" pavārs, “Latvijas Meža dienu” vēstnesis Žanis Raivo Behmanis

Žanis Raivo Behmanis Restorāns 3

Pikniku dabā gatavos "Restorāns 3" dabas garšu zinātājs Žanis Raivo Behmanis. Foto: Reinis Melioranskis

Piedalās Latvijas Meža dienu vēstneši: Māris Olte, Kristaps Smildziņš, Ansis Bogustovs, Žanis Raivo Behmanis, Oskars Melbārdis u.c.

Tēti ar bērniem izlūkos var doties bez maksas! Kustību "100 tēti Latvijai" organizē" Latvijas vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv, tās mērķis ir veicināt tēta un bērna brīvā laika pavadīšanu kopā. Sadarbības partneris Meža ekspedīcijai - Latvijas valsts meži. Pasākums iekļauts Latvijas simtgades programmā, un notiek Latvijas goda ģimenes gada ietvaros. Līdz Tēva dienas gājienam un festivālam 2018 paredzētas vismaz trīs izlūkošanas. Tas notiks tā - mēs izsludinām galamērķus, tētis ar bērniem piesakās braucienam, mēs organizējam autobusu (varēs pievienoties arī savā auto) un dodamies uz laukiem, lai kopā saturīgi pavadītu laiku - esot dabā, iegūstot kādas jaunas zināšanas vai pieredzi, un galvenais - pabūtu kopā ar savu bērnu, veltot viņam nedalītu uzmanību. Šoreiz mammas atstājam mājās, arī viņām vajadzīgs brīvsolis. 

Reklāma
Reklāma

Seko līdzi informācijai www.100tetiLatvijai.lv, www.mammamuntetiem.lv vai facebook.com/tevadiena.

 

EKSPEDĪCIJAS PROGRAMMĀ:

LAIKS AKTIVITĀTE
10.00 Pulcēšanās Rīgā, pie Dailes teātra
10.10 Izbraukšana
Ap 12.00 Ierašanās Kalsnavā 
12.00 Ekskursija LVM Kalsnavas arborētumā un čiekurkaltī
14.00 Izbraukšana no Kalsnavas uz Ērgļiem
Ap 15.00 Ierašanās Ērgļos
15.00-17.00 Kopīga ēst gatavošana ar Žani Raivo Behmani Ērgļu stacijā, pastaiga pa veco dzelzceļa stigu un pie Vecmuižas ezera
17.00-18.00 Izbraukšana uz Rīgu ar galapunktu: Dailes teātris

 

Lai pieteiktos: izlūkbraucienam piesakies, rakstot uz fonds@mammamuntetiem.lv. E-pastā norādi tēta vārdu, uzvārdu, tālruņa numuru, kā arī bērnu skaitu, kas dosies līdzi. Kontaktinformācija tiks izmantota, lai sazinātos un precizētu detaļas par ekspedīciju. Tālruņa numurs uzziņām 26466250.

Pieteikšanās Meža ekspedīcijai līdz 10.maijam (ieskaitot).

Jāņem vērā: pasākums tiks fotografēts un filmēts, materiāls tiks izmantots interneta medijos, popularizējot citus tētu un bērnu izlūkbraucienus, Tēva dienas festivālu, Latvijas Goda ģimenes gadu, kā arī Latvijas Meža dienas.