No šodienas CSDD teorijas eksāmenos ir iekļauti video jautājumi

No 2. maija visiem, kuri dosies uz Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) kārtot B kategorijas teorijas eksāmenu, no 30 teorijas eksāmena jautājumiem trīs būs video jautājumi.

FOTO: Shutterstock.com

Video jautājumu mērķis ir veicināt jauno autovadītāju izpratni par drošu rīcību uz ceļa, kā arī sekmēt pieklājību un toleranci starp satiksmes dalībniekiem.

Video jautājumus joprojām iespējams izmēģināt vietnē http://csnt2.csdd.lv/

Tas nozīmē, ka no šodienas katrs B kategorijas teorijas eksāmens tiks papildināts ar trīs video jautājumiem par tēmām: ceļš un laikapstākļi, bīstamības paredzēšana ceļu satiksmē un satiksmes kultūra, kuras jau tagad ir iekļautas apmācības programmā.

Jautājumu skaits eksāmenā nemainīsies, tāpat netiks mainīts eksāmena ilgums un maksa par to.

CSDD Kvalifikācijas daļas priekšnieks Juris Teteris iepriekš norādīja, ka video jautājumos atspoguļos reālo situāciju uz ceļa un aicinās autovadītājus domāt, analizēt un pieņemt pareizo, satiksmes drošībai atbilstošāko lēmumu. Video jautājumu mērķis ir veicināt jauno autovadītāju izpratni par drošu rīcību uz ceļa, kā arī sekmēt pieklājību un toleranci starp satiksmes dalībniekiem.

Reklāma
Reklāma

"Video jautājumos attēlotās situācijas ir reālistiskas, ar kurām ikdienā var sastapties jebkurš autovadītājs, un sniegto atbilžu vērtēšanas pamatā ir kompetences vērtēšanas principi, kas jau vairākus gadus ir ieviesti un sekmīgi darbojas vadīšanas eksāmenos. Izmantojot jaunāko tehnoloģiju risinājumus, tagad katram virtuāli ir iespēja izdzīvot sarežģītas, pat bīstamas situācijas. Šāda pieeja attīsta spēju prognozēt notikumus un veido lielāku izpratni par iespējami labāko rīcību dažādās situācijās, tādējādi paaugstinot kopējo satiksmes drošību un kultūru uz ceļa," skaidroja Teteris.

Jau vēstīts, ka no 29. marta CSDD sākusi autoskolu pārstāvju iepazīstināšanu ar plānotajām izmaiņām eksāmenu pieņemšanas un vērtēšanas kārtībā, tostarp jaunajiem video jautājumiem, rīkojot seminārus visos Latvijas reģionos un Rīgā.