Ģimenes recepšu grāmatai: skābeņu zupa

Jau sazaļojušas skābenes, tādēļ lasām mazās lapiņas un vārām gardu zupu!

Jau sazaļojušas skābenes, tādēļ lasām mazās lapiņas un vārām gardu zupu!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jau sazaļojušas skābenes, tādēļ lasām mazās lapiņas un vārām gardu zupu!

Ko jums vajadzēs, lai pagatavotu zupu 6 personām?
 

Sastāvdaļas:

  • 300 g grūbu
  • 350 g cūkgaļas (var izmantot buljona kauliņu)
  • 400 g skābeņu
  • pāris burkānus
  • divus sīpolus
  • 4 vidēja izmēra kartupeļus
  • pētersīļus pēc vēlēšanās
  • piciņu sviesta
  • 4 olas
  • sāli
  • skābo krējumu
  • dilles


Pagatavošana ir vienkārša:

Grūbas iemērc ūdenī un mērcē aptuveni 4 stundas, tad ūdeni nolej. 
Cūkgaļu sagriež gabaliņos un liek katliņā (ja esat izvēlējušies vārīt buljona kauliņu, tad ņem to), uzlej aptuveni pusotru litru ūdens, uzliek vāciņu un ļauj vārīties. Kad mazliet pavārījies, varam paraudzīties, vai nav nepieciešams noputot. Tad pievienojam nomizotus un sagrieztus burkānus, sīpolus, garšvielas, grūbas. Vāra, kamēr viss gandrīz gatavs. Tad pievieno nomizotus un gabaliņos sagrieztus kartupeļus un vāra, kamēr viss gatavs. 

Reklāma
Reklāma

Noslēgumā pievieno sagrieztas skābenes. Zupu pavāra vēl dažas minūtes. Pasniedz kopā ar cieti vārītu olu un skābo krējumu.