Dejas diena vecākiem un bērniem

Jau divpadsmito gadu tiek organizēti Dejas dienas pasākumi. Šogad tie norisināsies no 23. līdz 29. aprīlim, tie ir bez maksas un paredzēti ikvienam, arī tiem, kuri vēl nekad nav dejojuši. Atzīmē savā kalendārā un izmēģini!

 

Ideja brīvdienām - visiem kopā izmēģināt kādu dejas stilu.

FOTO: Shutterstock.com

Ideja brīvdienām - visiem kopā izmēģināt kādu dejas stilu.

Pasākumi visas nedēļas garumā

No 23. līdz 28. aprīlim, gaidāmas “Pastaigas ar mākslinieku”. Meistarklase notiks brīvā dabā! Iepriekš nav zināms, tieši ar kuru mākslinieku tiksieties, par ko runāsiet, kur dosieties un ko piedzīvosiet, bet tas noteikti nebūs ikdienišķi. Uz šādu pastaigu var pieteikties, rakstot uz e-pastu  info@dejasdiena.lv (pieteikšanās vismaz dienu pirms pastaigas).
Vairāk par to lasi šeit.

 

 

Pasākumi brīvdienās​

  • Dejas dienas pasākumu virkne sāksies piektdien, 27. aprīlī plkst. 17.00 Esplanādē, kur varēs vērot laikmetīgās dejas etīdes. 
  • Sestdien, 28. aprīlī no plkst. 11:00 līdz 15.00 norisināsies bezmaksas radošā darbnīca deju skolā „Dzirnas”. Uz radošo darbnīcu aicināti visi vecumā no 16 līdz 60 gadiem. Darbnīcā pieredzēto un apgūto dalībnieki izdejos Rīgas pilsētvidē.
  • Visas svētdienas garumā, 29. aprīlī norisināsies 21 bezmaksas deju meistarklase 7 deju zālēs Rīgā laika posmā no plkst. 11:00 līdz 16:30 Latvijas vadošo laikmetīgās dejas horeogrāfu vadībā. Visiem ir iespēja izmēģināt dažādus laikmetīgās dejas veidus, kontaktimprovizāciju, tāpat arī brazīļu dejas - cīņas mākslu Capoeira. 
  • Dejas dienas meistarklasēs tiek gaidīti ne tikai bērni un jaunieši, bet arī pieaugušie. Tāpat būs dejas klase vecākiem ar bērniem horeogrāfes un dejotājas A.Novikovas vadībā (svētdien deju studijā "Dzirnas"  plkst.11.00). Savukārt R.Pūce pasniegs dejas klasi mātēm (bez bērniem) svētdien plkst. 11.00 deju studijā "Ritms", iedvesmojoties no nupat tapušās dejas izrādes „Divotne”. Dejas dienas meistarklasēm iepriekš nav jāpiesakās. 

 

Reklāma
Reklāma

Vērts redzēt

Oficiālajā Starptautiskās dejas dienā – 29. aprīlī plkst. 18:00 Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra mājā “Zirgu pasts” apmeklētājiem būs iespēja vērot divas laikmetīgās dejas viesizrādes Francijas profesionālās izglītības laikmetīgās dejas programmas organizācijas ‘’Coline’’ un latviešu horeogrāfu izpildījumā.

 

Plašāk par DEJAS DIENAS 2018 notikumiem lasi šeit