Viltotie kaperi jeb marinēti pieneņu pumpuri

Ir īstais laiks savākt neatvērušos pieneņu pumpurus un gatavot pikantus viltotos kaperus. Ziemā tie ir lieliska piedeva siltajiem ēdieniem.

Pirmais pavasara marinējums

FOTO: Shutterstock.com

Pirmais pavasara marinējums

Nepieciešams:

2 glāzes pieneņu pumpuri
0,5 l ūdens
2 smaržīgo piparu graudi
3 melno piparu graudi
2 ĒK ābolu etiķis
1 TK sāls
1 TK cukurs

 

Gatavošana:

Savāc stingrus, vēl neatvērušos pieneņu pumpurus, notīra kauslapiņas un nokniebj kātiņa galu. Lai nebūtu rūgteni, pirms marinēšanas blanšē. Sagatavo aukstu ūdeni ar ledus gabaliņiem. Pumpuriem uzlej tikko vārītu ūdeni, pēc divām minūtēm notecina sietiņā un strauji atdzesē ledusaukstajā ūdenī, pēc tam sietā notecina.

Reklāma
Reklāma

Gatavo marinādi: ūdeni uzvāra kopā ar garšvielām, sāli un cukuru, pievieno ābolu etiķi, samaisa un atdzesē. Tikmēr mazās burciņās pilda pieneņu pumpurus tā, lai līdz trauka augšpusei paliek divi centimetri, un ielej siltu marinādi. Burciņas pasterizē +85°C piecas minūtes, pēc tam izņem no katla un aizskrūvē. Vēsumā labi glabājas līdz nākamajai ražai.

 

Avots: Prakstiskais Latvietis