Upeņu liķieris ar rumu

Noderēs ziemā!

Liksim lietā saldēdienos un groka gatavošanā.

FOTO: Shutterstock.com

Liksim lietā saldēdienos un groka gatavošanā.

1 kg upeņu
5-6 upeņu lapas
800 g cukura
1 l stipra ruma


Tīras upenes kopā ar lapiņām saber burkā. Cukuru ar glāzi ūdens savāra sīrupā. Atdzesē, tad pievieno rumu. Pārlej upenēm, lai tās būtu pārklātas. Burku aizvāko un aizmirst līdz decembra sākumam. Kad sāk gatavot adventes kūku, tad arī burku atrod, izfiltrē un uzlējumu var izmantot kūkas pārslacīšanai vai gatavot ziemā groku. 

 

Avots: žurnāls "Mūsmājas", 2013. gada Nr. 16 (7. augusts)

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas