"Kā tu izskatītos, ja būtu vīrietis?" Jeb kāpēc ir tik bīstami pildīt testus "Facebook"

Sociālā tīkla "Facebook" lietotāji nereti nelaiž garām iespēju noskaidrot, cik viņiem patiesībā ir gadu, kurš viņus mīl, un pēdējā laikā - kā viņi izskatītos, ja būtu pretējais dzimums, tomēr patiesībā tas ir visnotaļ bīstami. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šo testu pildīšana nekādu piepūli neprasa, atliek vien nospiest pogu, ka vēlies saņemt rezultātus, un viss. Tomēr, kā norāda medijs "Doždj", nekas uz šīs zemes nav bez maksas un diez vai cilvēki vienkārši bez nekāda nodoma izgudro veidus, kā izklaidēt citus. 

Proti, šie testi ne tikai atklāj, kurai slavenībai esi līdzīgs, bet arī ievāc datus, jo, piedaloties testā, šīs lapas iegūst pilnu pieeju sociālo tīklu lietotāju kontu datiem - vecumam, dzimumam, draugu sarakstam, e-pasta adresei, atrašanās vietai, ierakstiem un visām profilā atrodamajām fotogrāfijām, turklāt, nemaksājot par to naudu un paturot tiesības tos glabāt mūžīgi, kā arī nodot tālāk.

Cilvēku profilu dati var tikt izmantoti naudas izkrāpšanai, ļaundariem cilvēka vārdā izsūtot informāciju radiem, draugiem, kolēģiem. 

Daudzi sociālo tīklu lietotāji varētu nodomāt - uz mani tas neattiecas, jo noslēpumus "Facebook" neglabāju, tomēr medija aptaujātie eksperti norāda, ka vismazāk sāpīgais, ko var radīt šo testu pildīšana, ir nevēlamas un kaitinošas reklāmas saņemšana, tomēr ir arī sliktākas ziņas, piemēram, informācijas nodošana bankām, kura šo informāciju var izmantot, lai novērtētu klienta maksātspēju. Turklāt arī fotogrāfijas var nonākt tur, kur tām nebūt nevajadzētu atrasties, tostarp izmantotas reklāmas materiālos.

Ar to sliktās ziņas nav beigušās - cilvēku profilu dati var tikt izmantoti naudas izkrāpšanai, ļaundariem cilvēka vārdā izsūtot informāciju radiem, draugiem, kolēģiem. 

Reklāma
Reklāma

 

"Doždj" norāda - ja kādreiz ļaundari cilvēku datus vāca mēnešiem ilgi, tad tagad mēs paši tos viņiem iedodam. Lai to labotu, sociālā tīkla "Facebook" iestatījumos jāslēdz šīm lapām piešķirtā pieeja jūsu informācijai, tomēr arī tā nav garantija, ka jau ievāktie dati netiks uzkrāti. Speciālisti iesaka, ka gadījumā, ja neizdodas turēties pretī vēlmei aizpildīt šos testiņus, var mēģināt uztaisīt "Facebook" otru profilu, kurā tiek glabāta ļoti minimāla informācija, bet ja reiz ir vēlme šos rezultātus parādīt arī draugiem, tad var uztaisīt ekrānuzņēmumu un attēlu ievietot savā īstajā profilā. 

 

Informācija no portāla Kasjauns.lv