Lietuvas policija pārtrauc intensīvus pazudušā 2 gadus vecā puisēna meklējumus

Lietuvas policija īpaši sasauktā preses konferencē šodien paziņoja, ka tiek pārtraukti intensīvi bezvēsts pazudušā mazuļa meklējumi Paņevežu rajona Kuncjagalas ciemā, vēsta kaimiņvalsts mediji.

 

Upē jau otro dienu ar savu meklēšanas aparatūru strādā brīvprātīgie meklētāji no Latvijas. Lietuvas policija intensīvus meklējumus vairs neveic. (Foto: Bezvests.lv)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Upē jau otro dienu ar savu meklēšanas aparatūru strādā brīvprātīgie meklētāji no Latvijas. Lietuvas policija intensīvus meklējumus vairs neveic. (Foto: Bezvests.lv)

Paņevežas kriminālpolicijas smagu noziegumu izmeklēšanas nodaļas vadītājs Orlands Butkus sabiedrību mierināja, ka bērns joprojām tiek meklēts, taču izmantojot mazākus spēkus, ne vairs tik intensīvi. "Jau kādi laiku esam pārtraukuši aktīvus meklējumus un esam sākuši pirmstiesas izmeklēšanu, apkopojot visu no sabiedrības saņemto informāciju, kas iegūta publiskajā telpā," skaidroja Butkus. Tiek pārbaudīti visas iespējamās mazuļa pazušanas versijas.

Galvenā versija: puisēns meklējams ūdenī
Pēc policijas teiktā, šobrīd galvenā versija par bērna pazušanu ir viņa nonākšana netālu no mājām esošajā upē. Iespējams, puisēns ieslīdēji tajā un straume viņu aiznesusi prom. Portāls Jauns.lv šorīt jau ziņoja, ka upi pārbauda brīvprātīgie meklētāji "Bezvēsts.lv" no Latvijas, kurus šim darbam piesaistīja Lietuvas kolēģi pēc Latvijas policijas ieteikuma.

Orlands Butkus medijiem skaidroja, ka šobrīd nav neviena aizdomās turamā lietā par bērna pazušanu. Notiekot visu iesaistīto aptaujāšana - tiekot izvaicāti gan mazuļa vecāki, gan ģimenes kaimiņi, gan citi ciema iedzīvotāji.

Līdz pat ceturtdienai pazudušo meklēja 20-30 amatpersonas; Paņevežos darbu turpina arī mūsu "Bezvēsts.lv" brigāde, pārbaudot 7 kilometrus garās upītes gultni. Pagaidām meklējumi nav sekmējušies.

Reklāma
Reklāma

Tādējādi mazais puisēns ir pazudis jau astoto dienu - kopš 31. janvāra, kad, kā liecinājuši viņa vecāki, zēns aizgājis no sava pagalma.
 

Informācija no portāla Kasjauns.lv