Lietuvā visa sabiedrība izmisīgi cer, ka atradīsies jau ceturto dienu pazudis 2 gadus vecs puisītis

Gluži kā pērnā gada vasarā Latvijas iedzīvotāji pārdzīvoja par pazudušo piecgadnieku Ivanu Berladinu, arī Lietuvā cilvēki šobrīd piedzīvo līdzīgas emocijas. Jau ceturto dienu Paņevežā pazudis divgadīgs bērns, un viņa meklēšanā iesaistījusies gan policija, gan brīvprātīgie.

 

Pazudušā bērna māte. (Foto: Ekrānuzņēmums)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pazudušā bērna māte. (Foto: Ekrānuzņēmums)

Nelaime Paņevežā satricinājusi visu sabiedrību: 31.janvārī ap pl.13 dienā nelielā Paņevežas ciematā pazudis nepilnus divus gadus vecs bērns. Viņš uzturējās mājas pagalmā, kur tobrīd strādāja mazuļa tēvs. Kad vecāki pamanīja, ka dēla pagalmā vairs nav, sākās viņa meklēšana. Stundas laikā vecāki puisēnu neatrada, tāpēc tika iesaistīta policija. Tuvojoties tumsai, meklēšanā tika iesaistīti suņi, nirēji, mediķi un ugunsdzēsēji.

Diemžēl meklējumi nekādus rezultātus nav devuši jau ceturto dienu, un šorīt pl.9 policija atsāka darbu, vienlaikus lūdzot sabiedrību likt mierā zēna vecākus - viņu mājas pagalmā rindojas palīdzētgribētāju mašīnas, tiek organizētas sapulces. Bērnu meklē arī mūsu Bezvēsts.lv biedrībai līdzīga organizācija Lietuvā. 
 

Vecāki ir šoka stāvoklī
Kā vēsta kaimiņvalsts mediji, policijas pārstāvji feisbukā izplatījuši paziņojumu likt vecākus mierā. "Viņi nav redzējuši savu bērnu jau trīs dienas. Tagad viņi vēlas mieru. Mēs lūdzam jūs saprast ģimenes traģēdiju un netraucēt vecākus," pauda policija. Tā aicina nebraukt traģēdijas skarto pagalmā, kā arī nezvanīt mātei un tēvam bez iemesla. 

Ūdenslīdēji pārmeklējuši upes un strautus, kinologi ar suņiem nav spējuši sadzīt mazuļa pēdas. Kā vēsta lietuviešu "Delfi", brīvprātīgie jau vairs necer, ka mazulis atradīsies dzīvs, taču policija saka: brīnumi mēdz notikt. Vienlaikus norāda, ka no bērna vecākiem šobrīd nekāda iesaiste netiek gaidīta - viņi ir šoka stāvoklī un stresā. Mazuļa māte izteicās, ka zēnam bijis bail no ūdens, tāpēc nez vai viņš tīšuprāt būtu gājis upē.

Reklāma
Reklāma

Paņevežas rajona policijas pārstāve Rasa Galkauskiene pauž, ka svētdien vēlreiz tiek pārbaudīts tuvējais mežs. "Mēs nevaram spriest, vai pazudušais varētu būt dzīvs, jo nav vispār zināms, kur viņš gāja," min Galkauskiene, piemetinot, ka "gadās arī brīnumi".

Informācija no portāla Kasjauns.lv