Mutē kūstoši kartupeļi

Ēdiens, ko var ēst vienu pašu!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

4 porcijas
Laiks: 45 minūtes

800 g neliela izmēra kartupeļu
4 ēd.k. kausēta sviesta
2 zariņi timiāna
150 ml dārzeņu buljona
2 daiviņas ķiploku
1,5 tējk. Santa Maria Kartupeļu garšviela
dīgsti pārkaisīšanai

 

Pagatavošana

1. Kartupeļus nomizo un sagriež 1,5–2 cm biezās ripiņās.
2. Kartupeļiem pāri lej kausētu sviestu, ber timiāna lapiņas, sasmalcinātas ķiploka daiviņas un Santa Maria kartupeļu garšvielu. Kartupeļus iecilā un kārtīgi samaisa ar garšvielu maisījumu.
3. Kartupeļus izkārto uz metāla krāsns pannas.
4. Sakarsē cepeškrāsni līdz 230 ºC temperatūrai, un liek cepties kartupeļus 10–15 minūtes no katras puses.
5. Cepamajā pannā pievieno dārzeņu buljonu un karsē vēl 10 minūtes grila režīmā.
6. Pasniedz karstus un pārkaisītus ar pikantiem zaļumiem, piemēram, sinepju dīgstiem.

 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas