Sāk darboties slidotavas. Dodies baudīt slidošanas priekus!

Janvārī esam sagaidījuši ziemu ar sniegu un pat nelielu salu, kas ļāvis vairākās Latvijas vietā jau atklāt publiskās slidotavas. Daba radījusi arī vairākas ūdenstilpņu slidotavas, kur ledus ir gluds un spožs. 

FOTO: Shutterstock.com

Tiesa, slidot uz tām drīkst doties vien tad, ja ūdenstilpne ir ļoti sekla un sals ir pieturējies ilgstošs gan dienā, gan naktī. Pirms apsvērt domu apmeklēt atklātas ūdenskrātuves, noteikti izlasi šo rakstu Uzmanību - trausls ledus! Vai tiešām uz ledus vispār nedrīkst kāpt? Pavisam komfortabli un droši slidot būs ledus hallēs, kas darbojas lielākās pilsētās.  Nu tad uz slidām! 
 

Rīgā āra slidotava darbojas pie Kongresu nama. Visiem  apmeklētājiem slidotava pieejama bez maksas. Tiem, kuriem nav sava inventāra, ir iespēja to nomāt pie slidotavas esošajā nomas punktā.
Preiļos atklāta slidotava un hokeja laukums  pie Preiļu 1.pamatskolas Daugavpils ielā 34. Slidotavā notiek hokeja nodarbības, var iznomāt slidas.


Siguldas Sporta centra, iestājoties atbilstošiem laikapstākļiem un salam, izveidota publiskā slidotava pie Siguldas Sporta centra. Apgaismotā slidotava, kas izveidota uz 200 metrus garā stadiona skrejceļa, lieliem un maziem slidotgribētājiem atvērta no otrdienas, 16.janvāra, plkst.12.00. Slidotavas darba laiks turpmāk būs no plkst.12.00 līdz 22.00. Slidotavas izmantošana bez maksas. 


Daugavpilī slidotava ir Vienības laukumā! Ja ir savas slidas, tas slido bez maksas, bet ja nav - tad ir iespēja slidas nomāt par simbolisku maksu. 


Ikšķilē no 16.janvāra pieejama centra slidotava starp daudz dzīvokļu mājām (starp Skolas un Melioratoru ielām).  21.janvārī Tīnūžos pie Tautas nama tiks atklāts multifunkcionālais laukums, kur varēs slidot un spēlēt hokeju. 


Arī Limbažos slidot gribētāji var izbaudīt slidošanas prieku  Pociema sporta laukumā, kur ierīkota slidotava. 


Saulkrastos uzlieta āra ledus miniarēnā. FaceBook profilā pieejama informācija par laikiem slidotājiem un hokejistiem.

Reklāma
Reklāma

Apes novads  slidotgribētājus aicina ne tikai Apes pilsētas slidotava, bet arī Trapenes slidotava! Slidotavas darba laiki norādīti šeit.

Ādažos lielākā āra slidotava, var uzspēlēt arī kādu hokeja maču. Pieejama slidu noma. papildus informācija šeit.


Dabas takas un slidošana Kaņiera ezerā
Uznākot salam un iestājoties atbilstošiem laika apstākļiem, dabas cienītāji Kaņiera ezerā var baudīt ne tikai ainavisko skatu, bet arī priecāties par spoguļgludo ledu. Seklais Kaņiera lagūnu tipa ezers ir aizsalis un pārvērties par brīvdabas slidotavu. Savukārt dabas takas piedāvā gleznainus, sarmas veidotus mākslas darbus.

Slidot iespējams arī uz Sedas dīķu ledus, ir aizsalis un slidojams Vaidavas ezers, Milzkalnes dīķis, Slokas karjers un Ungurpils ezers

Alūksnes ezers ir lieliska vieta, kur baudīt slidošanas priekus. Iespējams arī iznomāt slidas bez maksas Alūksnes Bērnu un Jauniešu sporta skolā. Arī slidotava Alūksnē, Glika ielā 10 pie Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas ir atvērta slidotava, kas gaida ciemos!


Ledus halles Latvijā
 
Volvo ledus halle, volvoledus.lv, Jūrmalas gatve 78d 
Piņķu jeb Inbox ledus halle, www.inboxledushalle.lv
Jelgavas ledus halle, www.ledushalle.info, Jelgava
Ozo ledus halle, www.ozoledushalle.lv,  Ozolnieki 
Liepājas ledus halle, www.lmhalle.lv , Liepāja
Ogres ledus halle, www.vidzemesledus.lv, Ogre
Tukuma ledus halle, www.tlh.lv
Daugavpils leduss halle, www.sportaparvalde.lv
Olaines sporta centra slidotava, www.olainessports.lv
Olimpiskais centrs "Ventspils", http://www.ocventspils.lv