Zināt, kas bērniņam ir vislabāk

Ikreiz, kad veidoju kādu publikāciju par bērnu veselību, šķiet – te jau vairs neko jaunu pateikt nevar.  Pašai bērni jau iekāpuši pusaudžu vecumā, tāpēc jūtos diezgan zinoša.  Bet, aizejot uz interviju ar labu, pieredzējušu speciālistu, vienmēr tomēr uzzinu, ko jaunu. Atliek vien iesaukties: “Re, kā!”

Foto: Artūrs Martinovs

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Artūrs Martinovs

Zinātne iet uz priekšu, un tas, kam es, būdama zīdaiņu mamma pirms 10-12 gadiem, pat nepievērsu uzmanību, izrādās, ir bijis tik svarīgs harmoniska un vesela bērniņa attīstībai.
 

Mulsina apgalvojums, ka “māmiņa vienmēr zina, kā ir labāk viņas bērniņam”. Aiz  šiem vārdiem tik bieži slēpjas pavisam kas cits. Dažreiz tas ir slinkums darīt tā, kā ir pareizi, citreiz klaja nezināšana un negribēšana uzzināt vairāk


Līdztekus tehnoloģiju sniegtajām iespējām, arvien vairāk uzzinām, ka daba ne velti ir radījusi ikvienu sīkumu tā, kā tas ir vislabāk mazam bērnam un vēlāk arī pieaugušam cilvēkam. Piemēram, pēdējos gados vārds “hendlings” jau ir ierasts un pavisam saprotams termins, bet agrāk par to, kā pareizi nēsāt bērniņu, runāja daudz mazāk.  Jo, kura gan māmiņa nezinās, kā nēsāt savu bēbīti?  Arī es nēsāju... nepareizi, vienlaikus vēlot to labāko! Vienkārši nezināju, un man neviens arī nepateica. Izrādās,  ka pareiza pozicionēšana un nēsāšana var novērst vai apturēt visai nepatīkamas veselības problēmas. Par to var izlasīt rakstā par gūžu displāzijas problēmām zīdainīšiem (rakstu par gūžu locītavu displāziju lasi šeit). Īpaši svarīgi to izlasīt mazo meiteņu mammām. 

Mani vienmēr mulsina apgalvojums, ka “māmiņa vienmēr zina, kā ir labāk viņas bērniņam”. Aiz  šiem vārdiem tik bieži slēpjas pavisam kas cits. Dažreiz tas ir slinkums darīt tā, kā ir pareizi, citreiz klaja nezināšana un negribēšana uzzināt vairāk, vēl dažreiz diemžēl vienaldzība. Tāpēc ikreiz, kad veidojam žurnālu, ceram, ka jaunie vecāki gribēs uzzināt vairāk, izprast dziļāk, regulāri mācīties un izglītoties. Tad, ar kārtīgu zināšanu bagāžu apbruņoti, patiešām pratīs ieklausīties un zinās vislabāk, ko vajag viņu mazulim. 

 

Autore: Līga Brūvere, redaktore

Reklāma
Reklāma


Jaunāko žurnāla ziemas izdevumu lasi portālā, kā arī to BEZ MAKSAS var saņemt birojā Brīvības ielā 40 darba laikā. Tiešsaistē vai lejupielādējot datorā lasāmi arī iepriekšējie žurnāla izdevumi. Visi numuri pieejami šeit