Priesteris Mediņš par bērnunamu audzēkņiem: "Viņi nedrīkst mazgāt grīdu, tīrīt kartupeļus, bet uztaisīt bērnus viens otram – drīkst"

“Mēs runājam par bērnu tiesībām: ka bērni nedrīkst strādāt, ka nedrīkst nomizot kartupeļus, ka bērni nedrīkst skolā noslaucīt tāfeli, bērni nedrīkst mazgāt grīdu. Bet 9 un 10 gadu vecumā uztaisīt bērnus viens otram – to viņi drīkst!, biedrības “Kalna svētību kopiena” priesteris Andrejs Mediņš apgalvoja RīgaTV 24 raidījumā "Preses klubs".

 

Mediņš ir skeptisks par iespējām izskaust bērnu namus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mediņš ir skeptisks par iespējām izskaust bērnu namus.

Komentējot pēdējā laikā sabiedrībā izskanējušos aicinājumus adoptēt bērnu namos esošos bērnus, Mediņš uzsvēra, ka rūpēties par šiem bērniem bieži ir grūti, jo viņu dzīves uztveri negatīvi ietekmējušas sabiedrībā pieņemtās normas par bērnu tiesībām. “Es domāju, ka tā visa izglītības sistēma mums ir pilnīgs čau. Visus šos gadus es tieku bieži aicināts uz internātskolām, kur pamatā masu veido bērnu nama bērni. Un ko mēs redzam? Mēs redzam drausmīgu trulismu un nespēju. Viņi vispār pat dzīvē nav spējīgi ne darīt, ne uzdrīkstēties. Viņi ir tik sažļambāti!” raidījumā sacīja.

Priesteris Mediņš pauda, ka bērnu namos dzīvojošie bērni, īpaši bāreņi, bieži jūtas nevarīgi un šādu domāšanu mainīt esot grūti: “Viņš jau tā ir bārenis, un viņš arī neko nedrīkst. Viņam palīdzēt noticēt un mācīt kaut ko – tas ir pilnīgi neiespējami!”

Tieši tāpēc Mediņš ir skeptisks par iespējām izskaust bērnu namus. “Ja mēs sakām: “Nost bērnu namus!”… Es nezinu, cik Latvijā cilvēki ir spējīgi un gatavi riskēt un lauzt šo domāšanu, šo te intelektu, kas ir iekačāts šajos nabaga bērnu namu bērnos,” noteica priesteris Mediņš.

Reklāma
Reklāma

Informācija no ziņu portāla www.jauns.lv