Jautras aktivitātes Jaunā gada sagaidīšanas ballītei!

Kā sagaidīsiet Jauno gadu, tāds būs viss gads. Tam vat ticēt, var arī neticēt. Taču tas neizslēdz jautras Jaunā gada sagaidīšanas ballītes rīkošanu. 

Kad ģimenē ir bērni, jāpārdomā, kā sagaidīt Jauno gadu.

FOTO: Shutterstock.com

Kad ģimenē ir bērni, jāpārdomā, kā sagaidīt Jauno gadu.

Kā sagaidīsiet Jauno gadu, tāds būs viss gads. Tam vat ticēt, var arī neticēt. Taču tas neizslēdz jautras Jaunā gada sagaidīšanas ballītes rīkošanu. 

 

Laimes liešana
Jaunā gada sagaidīšana vienmēr iet roku rokā ar jautājumu, kāds būs nākamais gads. Skaidrs ir viens – katrs gads būs tāds, kādu mēs paši to veidosim, taču tas neliedz jautroties un liet laimes. Lai mājas apstākļos varētu izliet laimes, bez alvas figūrām ir nepieciešama arī gāzes plīts ar degli (var izmantot arī sveci, bet tad kausēšanas process bus ilgāks), metāla kauss vai dziļa karote un trauks ar aukstu ūdeni. Laimes lējējam pašam ir jāieliek sava figūra kausā, jātur tas virs atklātās uguns liesmas un jātur tik ilgi, līdz masa ir izkususi. Ik pa brīdim kausiņu vari pakustināt, lai figūra vienmērīgi izkustu. Kad tā ir izkususi un kausā nepeld neviens gabaliņš, ilgi negaidot, ielej karsto masu aukstajā ūdenī, turot kausu nelielu attālumu virs trauka. Šī atrakcija noteikti patiks bērniem, taču pieaugušajiem visu laiku jābūt klāt, lai bērnus pieskatītu un viņiem palīdzētu. 


Zīlēšana
Kas gan būtu Jaunā gada sagaidīšana bez zīlēšanas, kura ir sena tautas tradīcija. Lūk, daži ticējumi, ko ņēma vērā agrākos laikos:

  • Ja Vecgada naktī tieši pulksten divpadsmitos ieskatās ūdens glāzē, tad tur var ieraudzīt sava izredzētā seju.
  • Ja gada pirmajā dienā plīst trauki, tad būs laimīgs gads.
  • Jaunā gadā jāliek kurpes pie durvīm, tad laime pati nāks iekšā.
  • Ko jaungada naktī redz sapnī, tas nākamajā gadā piepildās.
  • Par kuru puisi jaungada naktī sapņo, tas apprecēs.

Mūsdienās zīlēšana var būt arī citādāka, izmantojot lietotnes. Te viens lietotnes piemērs – Divination. Šajā lietotnē iespējams virtuāli sajaukt kārtis un izklāt tās. Tālāk jāpēta, kuri zīmējumi sakrīt un jācenšas izdomāt, ko tie nozīmē. 

Reklāma
Reklāma


Vēlmju zīmēšana
Ir ierasts, ka, sākoties jaunam gadam, rakstām vēlmju sarakstu – ko gribam piedzīvot, ieraudzīt, mainīt savā dzīvē vai pilnveidot. Taču šajā reizē šo ideju varat īstenot citādāk. Vēlmju sarakstu varat uzzīmēt visdažādākajās tehnikās. Gan zīmēt ar zīmuļiem, flomāsteriem, lodīšu pildspalvām. Varat arī aplicēt, krāsot ar krāsām un tušu. Kad darbi gatavi, varat veidot darbu izstādi. Noteikti neaizmirstiet darbus nofotografēt, lai varētu tos saglabāt līdz nākamajam Jaunajam gadam. Ja lemjat par labu vēlmju sarakstam, varat izmantot īpašu lietotni Resolutions 2018 vai Bear, kurās laika gaitā varēsiet sekot līdzi tam, vai vēlmes arī izdodas īstenot. 


Noteikti arī fotografēšanās
Jaunā gada sagaidīšanas ballītē viena no aktivitātēm var būt improvizēta fotosesija. Tās laikā glītā pozā vai priecīgā situācijā tiek iemūžināts ikviens ballītes dalībnieks. Pēc tam katram varat piemeklēt piemērotāko foto rāmīti ar īpašas lietotnes, piemēram, New Year Photo Frames palīdzību. 

Apsveikt draugus, kuru nav klāt
Ne vienmēr visi mīļie un tuvie pulcēsies vienā ballītē. Tādēļ kādā brīdī starp citām aktivitātēm varat sagatavot īpašus apsveikumus tiem, kuru nav klāt. Lūk, lietotne New Year Greeting Cards 2018, ar kuras palīdzību varat izveidot personalizētu apsveikumu ikvienam, ko vēlaties atcerēties. 


Laika skaitīšana viedtelefonā
Savā viedtelefonā varat uzstādīt krāšņu lietotni Jaunā gada sagaidīšanas noskaņās. Lūk, piemērs: New Year Countdown. Tā ne tikai radīs svētku noskaņu ikreiz, kad ielūkosieties ekrānā, bet arī palīdzēs precīzi skaitīt laiku līdz Jaunajam gadam!

 

9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1... Lai laimīgs Jaunais gads!