Ziemassvētku pikniks pie dabas

Ziemassvētki ir īpašs laiks, kad ģimene sanāk kopā, lai mierīgi nosvinētu svētkus priecīgā un patīkamā gaisotnē

Ziemassvētku pikniks pie dabas

FOTO: Shutterstock.com

Ziemassvētki ir īpašs laiks, kad ģimene sanāk kopā, lai mierīgi nosvinētu svētkus priecīgā un patīkamā gaisotnē, ēdot svētku mielastu, piparkūkas, mandarīnus, dzerot karstvīnu un iepriecinot viens otru ar sarūpētajām dāvanām. Borjomi šogad iesaka izmēģināt ko jaunu, iepriecinot sev mīļos un sniedzot vēl nebijušus svētku mirkļus un emocijas.

1. Grila izvēle
Viens no būtiskākajiem lieliska piknika priekšnoteikumiem ir pareizā grila izvēle. Papildus tam ir jāpadomā par grilam nepieciešamajām lietām – sērkociņiem, degšķidrumu, oglēm un iesmiem vai grila restēm, uz kurām likt grilējamos produktus. 

2. Ēdieni un dzērieni
Lai gan ziemas Latvijā ir siltas, taču ne tik siltas, lai varētu piknika laikā sagatavot visu ēdienu. Plānoto gaļas vai zivju ēdienu iemarinējiet mājās jau iepriekšējā dienā, lai piknikā var ātri un vienkārši uzgrilēt. Savukārt dažādas piedevas – dārzeņus, kartupeļus, mērces sagatavojiet mājās – sagrieziet trauciņos dārzeņus, nomizojiet kartupeļus, vai, ja cepsiet mizā, ietiniet folijā jau laicīgi. Kā arī neaizmirsīsim par karstvīnu vai kādu karsto dzērienu mazākajiem, tas sasildīs ikvienu un piešķirs svētku noskaņu.

3. Trauki 
Vienreizlietojamie trauki un virtuves piederumi būs paši piemērotākie Ziemassvētku piknikam. Savukārt, ja ir doma par karstvīna vai karstā dzēriena sildīšanu, tad ir nepieciešams paņemt līdzi katlu, ko var likt sildīties uz ugunskura. Ēdienu var pasniegt arī pārnēsājamos traukos un kārbās, kur tas mājās ir sagatavots, taču, lai justos tuvāk dabai, var paņemt līdzi koka dēlīšus, uz kuriem nepieciešamības gadījumā varēs ne tikai griezt, bet arī pasniegt ēdienu. Lai ilgāk pagatavotos produktus un dzērienus varētu saglabāt siltus, vērts padomāt par foliju un dažādiem termotraukiem.

Reklāma
Reklāma

4. Apģērbs
Lai pikniks izdotos lielisks un sniegtu pozitīvas emocijas, svarīgi ir justies silti. Esot kopā ar ģimeni, noteikti sildīs sirds siltums, taču jāatcera sarī par biezāku apģērbu kā vilnas zeķēm, cimdiem, cepuri, šalli un kādu biezāku džemperi. Ja skapī ir termo apģērbs, tad noteikti piknikā jādod priekšroka tam, savukārt zābaki ir jāizvēlas ērti un, galvenais, biezi, kuri nelaiž cauri mitrumu.

5. Apgaismojums
Gaišumam un siltumam ir vērts paņemt līdzi sveces un svečturus. Sveces radīs īpašu atmosfēru un noskaņu un spēs arī sasildīt, ne velti tās lielākoties tiek dedzinātas gada tumšajos mēnešos. Tā kā tumsa iestājas diezgan agri, noteikti paņemiet līdzi lukturīti, lai aizkavēšanās gadījumā būtu gaišs ceļš mājup. 

Bet pats galvenais piknika laikā ir būt kopā ar saviem mīļajiem ģimenes locekļiem un draugiem, jo tikai kopā ar viņiem tas būs izdevies, sniedzot svētku prieku un lieliskus mirkļus.