Kā pagatavot pildīto līdaku?

Recepte pa soļiem, kā pagatavot pildīto līdaku. 

Pildīta līdaka ir ļoti garda!

FOTO: Shutterstock.com

Pildīta līdaka ir ļoti garda!

Pirmais solis. Svaigi ķertai līdakai nokasi zvīņas, izgriez žaunas un izņem ķidas. Pie pakaļējās spuras ar asu un smailu nazi iegriez līdz ar zivs ādu aptuveni 2 pirkstu platumā. Tāpat iegriez arī zivs otru sānu. 

Otrais solis. Iegriezuma vietā ieliec 2 pirkstus un, atspiežot tos pret liemeni, virzi roku uz zivs galvu. Tāpat rīkojies ar zivs otru pusi. Līdakas spurām jāpaliek pie ādas. 

Trešais solis. Pārgriez muguras asaku tuvāk astei un galvai. Vieglāk to izdarīt, paceļot līdakas liemeni uz augšu. Centies nepārgriezt ādu, citādi tā cepšanas laikā plīsīs. 

Ceturtais solis. Līdakas mīkstumu sakapā vai samal. Ja līdaku vēlies pildīt tikai ar zivs mīkstumu, ņem citas zivs fileju, piemēram, mencas vai pat pangasijas. Bet vari pildīt arī ar citiem produktiem, piemēram, rūpīgi sajauc zivs mīkstumu ar 4 pienā mērcētām baltmaizes šķēlēm, 3 viegli sakultām olām, 1 nelielu, vārītu, smalki sagrieztu burkānu, 2 ēdamkarotēm miltu, sāli un 2 ēdamkarotēm svaigi spiesta citrona sulas, liec ledusskapī, lai vismaz stundu savelkas. 

Sestais solis. Līdakas ādu noliec uz sāna, izstiep visā garumā, no abām pusēm ierīvē ar citrona sulu, sāli un sapiparo. Ar karoti liec ādā pildījuma masu, viegli pieblīvējot. Ādas malas atstāj brīvas, lai tās var salikt kopā. Atstāj zivi uz sāna. 

Septītais solis. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Izklāj cepešpannu ar cepampapīru un viegli iezied ar eļļu vietā, kur liksi zivi. Piepildīto līdaku ņem abām rokām un liec uz pannas, pārvel uz vēdera un, pieturot līdaku aiz astes, ar otru roku izlīdzini visā garumā, lai ir skaista forma. Pārzied ādu ar eļļu un cep 25 minūtes. Pildīto līdaku ēd aukstu. 

Reklāma
Reklāma

 

Avots: žurnāls "100 labi padomi" 

 

Sastāvdaļas