Vēl līdz decembra vidum var pieteikties brīvprātīgā darbā bērnu aprūpē

Labklājības ministrija, reaģējot uz sabiedrības pieprasījumu rast iespēju brīvprātīgajiem darboties ar bērniem, kas ievietoti sociālās aprūpes centros, līdz decembra vidum aicina pieteikties brīvprātīgos. 

Vēl var pieteikties, lai paspētu uz pirmo apmācību ciklu.

FOTO: Shutterstock.com

Vēl var pieteikties, lai paspētu uz pirmo apmācību ciklu.

Atsevišķi interneta mediji ziņo, ka uz šo brīdi pieteikuma anketas aizpildījis 31 iedzīvotājs. 

 

Par brīvprātīgo var kļūt jebkura pilngadīga persona, neatkarīgi no dzimuma, vecuma, nacionalitātes vai politiskajiem uzskatiem. Pašlaik nav noteikts pieteikšanās termiņš, bet ministrija aicina tos cilvēkus, kas tiešām domā par brīvprātīgo darbu, izdarīt savu izvēli līdz 16.decembrim, kad ministrija organizēs informatīvo semināru potenciālajiem brīvprātīgajiem, lai viņi varētu šajā seminārā piedalīties.

Reklāma
Reklāma


LM norāda, ka Latvijā ir sešas VSAC filiāles, kurās brīvprātīgie darbinieki var palīdzēt bērnu audzināšanā un aprūpēšanā - VSAC "Rīga" filiāle "Rīga", kas atrodas Kapseļu ielā 31/18, Rīgā, filiāle "Pļavnieki", kas atrodas Zebiekstes ielā 3, Rīgā, filiāle "Teika", kas atrodas Stāmerienas 4, Rīgā, filiāle "Baldone", kas atrodas Mežvidu ielā 17, Baldone, Baldones novadā. Tāpat brīvprātīgie var palīdzēt VSAC "Latgale" filiālē "Kalkūni", kas atrodas Komunālā iela 104, Kalkūnos, Daugavpils novadā un centra "Kurzeme" filiālē "Liepāja", kas atrodas Apšu ielā 3, Liepājā.