Testējam pasaulē atzīto spēli "Ice Cool" - ideāli piemērota ģimenei

Galda spēli "Ice Cool" ir radījis Latvijas uzņēmums "Brain Games", un šogad Vācijā "Ice Cool" ir saņēmusi atzinumu kā labākā galda spēle bērniem pasaulē prestižākā galda spēļu konkursā “Spiel des Jahres” (Gada labākā spēle). Pašmāju ražojumu testē četras ģimenes. 

Spēles process ir azartisks un reizēm neprognozējams. Mazie, draiskulīgie pingvīni ne vienmēr grib darīt to, ko vēlas spēlētāji.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Spēles process ir azartisks un reizēm neprognozējams. Mazie, draiskulīgie pingvīni ne vienmēr grib darīt to, ko vēlas spēlētāji.

 

Jautri pat tad, ja neesi uzvarētājs

Klīdzēju ģimene ir azartiski galda spēļu spēlētāji, tiesa, parasti viņi izvēloties nopietnas galda spēles. Mamma Edīte Klīdzēja stāsta: "Spēle "Ice Cool" bija kā atslodze prātam un garastāvokļa uzlabošanai bērna slimības laikā (kuram tad patīk slimot skolēnu brīvlaikā?). Pavadījām jautru vakaru. Pirmo spēli vinnēju es (Eh! Un vienīgo todien). Dēls Mārcis (10 gadi) uzstāja - spēlējam vēl vienu! Un vēl vienu! Kad man apnika - vīrs ar bērnu azartiski turpināja spēlēt divatā. Kopumā todien tika izspēlētas vismaz 10 spēles."

Šāds spēles dizains nebija redzēts - noņem vāku un piecas kastes viena otrā! Ļoti viegli un saprotami sakombinējamas, sastiprināmas. Dizains košs, skaists!

Šai ģimenei ar galda spēlēm iekārtots atsevišķs skapis (skat. foto bilžu galerijā), tātad ir iepazinuši visai daudz spēles, taču "Ice Cool" patiesi pārsteidzis. Edīte: "Šāds spēles dizains nebija redzēts - noņem vāku un piecas kastes viena otrā! Ļoti viegli un saprotami sakombinējamas, sastiprināmas. Dizains košs, skaists!"

ice cool

"Pirms laba laika bijām nopirkuši kvadrātveida galdu tieši galda spēlēm. Šī spēle aizņēma praktiski visu galdu, atstājot vietu tikai spēles kāršu novietošanai." Tā kā spēles testēšana šajā ģimenē noritēja skolēnu brīvlaikā, Mārcis pa dienu pats salicis spēles laukumus  un trenējies, lai nākamajos mačos gūtu uzvaras. Un viņam izdevies! 

Ģimene stāsta, ka ļoti paticis ar humoru un izdomu rakstītie spēles noteikumi, tie, viņuprāt, bijuši saprotami un pārdomāti. Mārcim patikusi spēles priekšvēsture – par dauzonīgajiem pingvīniem, kuri mūk no skolas dežuranta.

Spēle ir ideāli piemērota ģimenei, jo, pat neesot uzvarētājam, ir iespēja dalīt uzvaras prieku un smieklus par jocīgām situācijām spēles gaitā.

Mamma stāsta: "Pats spēles process ir azartisks un reizēm neprognozējams. Mazie, draiskulīgie pingvīni ne vienmēr grib darīt to, ko vēlas spēlētāji. Un bieži ir tā, ka mazākie pirkstiņi labāk tiek galā ar uzdevumu. Spēle ir ideāli piemērota ģimenei, jo, pat neesot uzvarētājam, ir iespēja dalīt uzvaras prieku un smieklus par jocīgām situācijām spēles gaitā. "Tētis mūs cenšas iedzīt stūrī", "Mamma, nelec pāri sienai!", "Ārprāts! Es iesprūdu durvīs!", "Kamēr tu seko man, dēls pa kluso zog zivis!" – tās bija tikai nedaudzas no jautrajām frāzēm, kas izskanēja pirmās spēles vakarā.

Bērnu atziņa par spēli: Ļoti patīk, kā spēle izskatās!

Paegļu ģimenē "Ice Cool" spēlēja četri bērni vecumā  no 5 līdz 12 gadiem. Vecāki atzīst, ka visvairāk ar spēli aizrāvās 8 gadus vecais Ralfs. Interesantākais, kas patika bērniem - spēles sagatavošana un knipju sišanas veidu apgūšana.

galda spēle bērniem

To viņi iepriekš trenējušies katrs ar savu pingvīnu un ļoti paticis, ka varēja arī uzsist tā, lai pingvīns palecas - tas sagādājis lielu jautrību. Noteikumus bērni lasīja paši un sekoja līdzi, tomēr sūrojās, ka nemaz tik viegli nav saprotami. Pēc pirmās spēles izspēlēšanas noteikumus nācās pārlasīt kopā ar vecākiem. Bērni vērtē, ka šī galda spēle atšķiras no citām un kopumā ir ļoti aizraujoša - sagādāja jautrību, lai gan to iespējams izspēlēt ļoti ātri, apmēram 20-30 minūtēs.

ice cool galda spēle

Reklāma
Reklāma

Galda spēli "Ice Cool" testē Marks (pirmais no kreisās), Dinija, Ralfs un Dāvis.


Bērnu atziņas par spēli:
Ralfs, 8 gadi: Ļoti patīk, kā spēle izskatās! Sitot pa pingvīnu knipi, reizēm sāpēja pirksti, un brīžiem kļuvu nervozs, kad pingvīnu nevarēju trāpīt cauri durvīm.
Marks, 5 gadi: Patika būt dežurantam, kad jāķer pārējie palaidņi - pingvīni. Patika sarkanais pingvīns.
Dāvis, 9 gadi: Ieteiktu spēlēt spēli tikai ar uzpirksteņiem.
Dinija, 12 gadi: Spēle prasa lielu pacietību, lai koncentrētos un uzsistu pa pingvīnu tā, lai viņš precīzi izslīd pa durvīm un dežurants nenoķertu. Interesanti, ka spēles laikā jāvāc savas zivis.

Bērniem patīk saukties par palaidņiem

Kuduliņu ģimenē galda spēli "Ice Cool" testēja Kristīne (9 gadi), Kārlis (7 gadi) un Reinis (4 gadi) un mamma Ilze.  Mamma Ilze stāsta: "Nevaru pateikt, kuram no bērniem spēle patika vairāk, iesākumā aizrāvušies bija visi. Pēc pirmā vakara, nākamajā rītā par to, kad atkal varēs uzspēlēt, jautāja septiņus gadus vecais Kārlis. Mums ļoti patika, ka var šaut pingvīnus uz priekšu ar knipjiem - tādu spēli vēl nebijām spēlējuši. Un bērniem ļoti patika saukties par palaidņiem, bet katrs gribēja būt arī dežurants un censties noķert pārējos." Mamma atzīst, ka viņai tā arī neesot kļuvis skaidrs, vai dežurants  drīkst pārvietoties tikai pulksteņrādītāja virzienā.

Skaties video, kurā Kuduliņu ģimenes bērni vērtē "Ice Cool"!

Ilze teic, ka mazliet traucējis tas, ka  spēles laukums ir salīdzinoši liels, līdz ar to sanācis skraidīt galdam riņķī, lai atrastos izdevīgākajā pozīcijā precīzam sitienam (īpaši aktuāli mazākajam spēlētājam). Šaurās platībās, nav viegli izgrozīties. Ģimene vērtē: Kopumā forša spēle. Paldies!

"Ice Cool" ir arī mūsu leļļu māja!

Smildziņu ģimenē "Ice Cool" spēlēja māsas Lība (8 gadi) un Sāra (3 gadi), un tētis Kristaps. Jāteic, ka Lība spēles noteikumus uzreiz ierosināja izmainīt atbilstoši viņas vēlmēm - tā būšot interesantāk - un spēlētāji bija ar mieru. Tiesa, pamati tika saglabāti - dežurants ķer palaidņus. Māsas kopumā spēlei pievērsās visazartiskāk, jo pingvīnu dzenāšana pa stilīgo skolu vislabāk padevās tieši mazo pirkstiņu īpašniecēm.

ice cool

Kad vairākas partijas bija izspēlētas un tētim bija citas lietas darāmas, māsas "Ice Cool" laukumu pārvērta... par savu mazo lellīšu skolu. Skolā pie palaidņiem pingvīniem ieradās gan cūciņa Pepa, gan zilonīte no multfilmas "Dziedi!", gan Lego rotaļlietas. Jo šīs galda spēles laukums ir patiesi oriģināls, tā veidota kā skola ar atbilstošām un pārdomātām ilustrācijām - skolā ir klase, sporta zāle ar slidotavu, ēdamzāle un pat virtuve. Virtuvē māsas, protams, gatavo koka zivtiņas, kas ir "Ice Cool" sastāvdaļa. 

ice cool

Kad pietrūkst spēļu biedru, "Ice Cool" tiek pārvērsts par... aizraujošu leļļu māju!

 

ICE COOL

„Ice Cool“ ir aizraujoša galda spēle ģimenei, ballītēm un viesībām. Pirmā „knipju“ spēle pasaulē, kurā figūriņas var gan līkumot, gan lēkt, kā arī unikālais dizains „kaste kastē“ sniedz iespēju no šķietami vienas kastes izveidot pamatīgu spēles laukumu. Spēlētāji iejūtas ķērāju un palaidņu lomās, lai viens otru ķertu, vāktu zivis, lēktu pār sienām un dabūtu visvairāk punktu.  Vairāk par spēli "Ice Cool" uzzini ŠEIT.