Stilistu triki, kā par mazu naudu izskatīties izsmalcināti un dārgi

Sena patiesība vēsta, ka mode ir gaistoša, bet stils ir mūžīgs. Pievēršot uzmanību izpārdošanu laikā atrasto dārgumu kvalitātei, vari panākt, ka drēbes kalpo ilgāk, izskatās labāk un ļauj ietaupīt citām vērtībām. Triki, kā ar ierobežotu budžetu izskatīties šiki, izsmalcināti un dārgi!

Koptēls izskatīsies uzpulētāks un dārgāks, ja pati būsi kopta. Atpūties, un svaigs izskats bez dažādiem skaistuma trikiem ir panākams ar neitrālu un neuzkrītošu meikapu.

FOTO: Shutterstock.com

Koptēls izskatīsies uzpulētāks un dārgāks, ja pati būsi kopta. Atpūties, un svaigs izskats bez dažādiem skaistuma trikiem ir panākams ar neitrālu un neuzkrītošu meikapu.

 

Saudzē un rūpējies
Lēta apģērba pazīmes ir auduma izbalējumi, izstaipījumi un citas deformācijas. Birka drēbju iekšpusē nenorāda tikai izmēru – tā instruē, kā par konkrēto apģērbu parūpēties, lai tas saglabātu savu sākotnējo izskatu un būtu ilgāk lietojams. Arī izstaipītas augstpapēžu kurpes neizskatās nedz pievilcīgi, nedz seksīgi, tādēļ tā vietā, lai atkal iegādātos jaunu kurpju pāri, tērē naudu apavu renovēšanai pie kurpnieka. Dabai draudzīgs un ekonomisks solis ar papildu ieguvumu – nenoberztām kājām.

 

Labākais draugs – gludeklis
Pat saburzīts un sakrunkojies dārgs apģērbs izskatās nevīžīgs un prasts, tāpēc gludeklis (ieteicams – tvaika) ir investīcija, kas uz mūžiem mainīs garderobes izskatu. Lai gludināšanas procesu atvieglotu, drēbes uzreiz pēc žāvēšanas ir jākarina uz pakarināmā. Bet starp valkāšanas reizēm apģērbs jāizgludina un uz pakarināmā jāatstāj istabā pie atvērta loga – aukstais gaiss neitralizēs aromātus un apģērbs jau no rīta būs svaigs un valkāšanai gatavs.

Stila padomi

Izmērs
Tā kā gatavie apģērbu modeļi veikalos ir radīti standartizētos izmēros, kuriem reti kurš cilvēks atbilst, šāds apģērbs nekad nebūs perfekts. Un slikts piegulums ir atslēgas vārds lētumam un steigai. Ja bikses ir par lielu, iešuj, ja žaketei piedurknes par īsu, uzloki, ja neprecīzs vidukļa piegulums, uzliec jostu. Un otrādi – nevelc neko, kas ir par mazu; tas ir sinonīms ne tikai lētumam, bet arī vulgaritātei.

 

Svaigums
Koptēls izskatīsies uzpulētāks un dārgāks, ja pati būsi kopta. Atpūties, un svaigs izskats bez dažādiem skaistuma trikiem ir panākams ar neitrālu un neuzkrītošu meikapu. Jo grūti būs izskatīties dārgi ar tirkīza acu ēnām un puķu zīmējumiem uz nagiem.


Klasika
Tendences – vienā mirklī aktuālas, jau nākamajā – vecas un muļķīgas. Tāpēc naudas līdzekļus ieguldi lietās, kuras no modes tik ātri neizies, – tumšas, taisna piegriezuma bikses, klasisks krekls, kleita, trencis, augstpapēžu laiviņas u. tml. Ignorējot tendences, izvairīsies no sezonālu lietu iegādes un fokusēsies uz izstrādājumiem, kuri vienmēr izskatās kvalitatīvi un mūsdienīgi.

Stila padomi

Reklāma
Reklāma

Detaļas
Izskatīties dārgi nozīmē zināt, kas izskatās lēti, un no tā izvairīties. Visbiežāk tās ir tieši sīkas detaļas. Pogas un citas aizdares, izšuvumi, rotājumi ir elementi, kuri visbiežāk nodod budžeta izstrādājumus. Tam ir vairāki iemesli – nekvalitatīvi dekoratīvie elementi ātri novalkājas un liek apģērbam izskatīties vecam un nodriskātam, turklāt tie nav ilgtermiņa tendence. Vērtīgas izmaiņas vari panākt pati – nomainīt žaketes pogas un pašrocīgi (noārdot) atbrīvoties no dekoratīvajiem rotājumiem.

 

Aksesuāri
Aksesuāri ir stila atslēga, par ko var atļauties maksāt vairāk – budžeta klasiku kombinēt ar kvalitatīviem apaviem, somām un rotām. Tas arī ir veids, kā ieekonomējot ievērot aktuālās modes tendences. Iegādes noteikums ir izvēlēties lietas, kuras nav precīzas luksusa kopijas. Piemēram, ar lētiem akmeņiem rotātas kaklarotas vietā izraudzīties reālistiskāka izskata auskarus, plastmasas vietā – kristālus un mirdzoša metāla vietā – tumšos toņus.

 

Krāsa
Krāsas un raksti ir aizraujoši, bet monohroms tēls rada ideju par kvalitāti. Ja šaubies, tērpies vienmēr stilīgajā melnajā vai tādās neitrālās krāsās kā haki, dažādu toņu pelēkajā un pasteļtoņos. Un, ja velc vienas krāsas toņa tērpus no galvas līdz kājām, padari tēlu aizraujošāku ar dažādām tekstūrām – zīdu, džinsu, kokvilnu, ādu.

 

Tekstūra
Dekoratīvo rotājumu vietā izvēlies tekstūras. Ja mazās devās izmantota, tad āda, kažokāda, vilna u.c. spēj pastiprināt vēlamo statusu un kalpot par tēla akcentu.

 

Teksts: Anita Sedliņa, žurnāls "Kas Jauns"

Informācija no ziņu portāla www.jauns.lv