Izgatavo īpašu segu, kas palīdzēs pret nemierīgu miegu. Bērnu slimnīcās šis triks strādāja nekļūdīgi

Ikvienā vecumā varam saskarties ar tādu dzīves kvalitāti pazeminošu problēmu kā bezmiegs, trausls miegs vai slikts miegs. Vai nu pats neesi izgulējies, vai bērns, kas visu nakti mostas, nav ļāvis pilnvērtīgi atpūsies.

 

Saldus sapņu lieliem un mazliet gulētājiem

FOTO: Shutterstock.com

Saldus sapņu lieliem un mazliet gulētājiem

Pirms ķerties pie zālēm vai nomierinošiem augu valsts līdzekļiem, var izmēģināt kādu efektīvu senu līdzekli, ko agrākos laikos izmantoja bērnu slimnīcās, lai mazuļi ātrāk aizmigtu un labāk gulētu.
 

Izgatavo “smago segu” - segu, kas ir pildīta ar kādu materiālu, kas imitē sajūtu, ka gulētājs tiek apskauts un mazliet piespiests pie gultas.

Segā ir iestrādāti mazi maisiņi, kuros ir iebērti dabīgi materiāli – griķi, zirņi, pupas, rīsi, vai arī plastikāta bumbiņas, ja citas izejvielas nav pieejamas. Tāda sega apkļauj gulētāju, labāk saglabā siltumu, rada drošības un miera sajūtu, rada vieglas ķermeņa masāžas efektu.

Tam visam ir arī noturīgāks efekts – pieskārieni uzlabo laimes hormonu izdalīšanos, pastiprinās serotonīna un melatonīna izdalīšanās, miegs stabilizējas, nemierīgais gulētājs mostas mierīgāks un izgulējies.


Segai jāsver apmēram 10% no gulētāja svara. Segu gan nevarēs izmantot tie cilvēki, kuriem ir elpceļu saslimšanas, jo var rasties apgrūtinātas elpošanas sajūta.

Reklāma
Reklāma

Noskaties video, kā pagatavot miega segu. 

 

 

Avots: http://fithacker.ru