DDT aicina uz pirmizrādi bērniem - "Vai otrā grupa mani dzird?"

22. oktobrī plkst. 12.00 Dirty Deal Teatro (DDT) pirmizrādi piedzīvos Ingas Gailes sa-dzīvošanas spēle bērniem "Vai otrā grupa mani dzird?"   

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izrāde “Vai otrā grupa mani dzird?” ir stāsts caur dzejoļiem par to, kā cilvēkiem – bērniem izdzīvot, sa-dzīvot un būt laimīgiem pasaulē, kuras kārtību un noteikumus viņi nav izdomājuši. Ar dzejas palīdzību viena stāsta ietvaros trīs aktieri izspēlēs situācijas, kurās bērni iepazīst viens otru un apkārtējos, cenšoties saprast un pieņemt svešādo un šķietami nevēlamo.

 

Iestudējums radoši iedzīvinās Ingas Gailes dzejoļu krājumu "Vai otrā grupa mani dzird?", kas 2014. gadā saņēma Latvijas Literatūras gada balvu nominācijā “Labākais Latvijas autora darbs bērniem”. Piedāvājot iespēju neformālā un līdzdarboties rosinošā atmosfērā personīgi iepazīties ar latviešu jauno dzeju, sajust to klātienē, saprast, kā to iespējams lasīt, kā ar to darboties, atsvabinoties no ierastās asociācijas par dzeju kā kaut ko, kas rūpīgi jāmācās no galvas. Tā vietā dodot vaļu pašizpausmei, brīvībai un valodas spēlēm. 

 

Dzejoļu krājums “Vai otrā grupa mani dzird?” tematiski pievērsies tam, kā caur pieņemšanu un izzināšanu iespējams risināt attiecības ar citādo un atšķirīgo. Tiecoties parādīt to, ka savā būtībā daudz kas ir līdzīgs un patiesībā ļoti labi saprotams, ja vien ir vēlme uz to paraudzīties ciešāk. Piemēram, ne velti cilvēki, kas sākotnēji šķituši pavisam savādi, pat netīkami, reizēm mēdz kļūt par labākajiem draugiem.


Pēc izrādes noskatīšanās bērni tiks aicināti sniegt savu vērtējumu un pārdomas par izrādes laikā pieredzēto, rosinot mazos skatītājus iedziļināties aktualizētajā tematikā un iedrošinot paust savu skatījumu. 

Izrādes radošā komanda: dramaturģija, dzeja un režija - Inga Gaile; scenogrāfe, māksliniece - Katrīna Gaile; skaņu mākslinieks - Olivers Tarvids; spēlē - Gatis Gāga, Liena Šmukste un Karīna Tatarinova.

Reklāma
Reklāma

Pirmizrāde - 22. oktobrī 12.00, nākamā izrāde - 22. oktobrī - 14.00. 

 

Izrāde būs ne vien iekļauta Dirty Deal Teatro bērnu un jauniešu teātra repertuārā "Šmulītis", bet arī dosies viesizrādēs uz Latvijas skolām (izrāde piemērota 2. - 6. klases skolēniem).

 

Izrāde sagatavota ar Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas "„Latvijas skolas somas” satura radīšana” atbalstu Latvijas valsts simtgades svinību ietvaros.