10 dziesmas par tētiem Tēva dienai. VIDEO

Vēlies Tēva dienā pārsteigt savu tēti? Velti viņam dziesmu! Vai arī kopā klausieties šīs desmit aizkustinošas pasaules slavenu mūziķu hitus, kas vēsta par attiecībām ar tēvu vai par to, kā tas ir - būt tētim. Tiesa gan - dziesmas ir angļu valodā. Klausieties šīs un saceriet paši savējo! 

Varat sacerēt arī paši savu dziesmu :)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Varat sacerēt arī paši savu dziesmu :)

 

1. Eminem „Mockingbird” (2004)
Amerikāņu hip hop mākslinieks Eminems nav slēpis, cik ciešas ir viņa attiecības ar meitu Heiliju un arī adoptēto meitu Leiniju. Dziesma „Mockingbird” ir sirsnīgs veltījums viņa mazulītēm - par to, kā viņš gatavs atdot meitām kaut visu pasauli, lai viņas tikai smaidītu, un vienmēr viņas aizstāvēs. Vēlāk intervijā žurnālam „Rolling Stone” Eminems sacīja: “Ar meitenes mammu esam šķīrušies. Neesmu labs runātājs, tāpēc man bija grūti meitām izskaidrot, kas noticis, kāpēc mamma ne vienmēr būs blakus. Tāpēc dziesma „Mockingbird” bija mans ceļš, kā viņām izstāstīt šo stāstu. Iespējams tā ir visemocionālākā dziesma, kādu esmu uzrakstījis.” 

2. The Temptations „Papa Was A Rolling Stone” (1972) 
Šajā gadījumā dziesma nav par tēti, kurš būtu paraugs citiem, bet gan ar bērna mātes vārdiem tiek noniecināts. Dziesmas teksts vēsta, kā bērns iztaujā savu māti par savu mirušo tēvu. Vai tiešām viņš bijis tik slikts? Vai tiešām viņš reti bijis mājas un viņam neatlika laika saviem bērniem? Dziesmas teksts ir skumjš, taču fankmūzikas ritms - aizrauj. Dziesma 1972. gadā iekļuva popmūzikas topos un žurnāls „Rolling Stones” atzinis to par vienu no 500 visu laiku labākajām dziesmām. 

3. Eric Clapton „My Father’s Eyes” (1998)
Šī Ērika Kleptona dziesma ir viens no aizkustinošākajiem muzikālajiem darbiem, ko jebkad kāds tēvs ir veltījis savam bērnam. Mūziķa dēls Konors mira četru gadu vecumā, kad nejauši izkrita pa daudzdzīvokļa nama logu. Skumstot par dēla nāvi, Kleptons sarakstīja „My Father’s Eyes” - dziesmu, kurai gan mūzika, gan vārdi emocionāli atspoguļo vecāku sāpes un bezcerību, kad viņu bērns aiziet mūžībā. Ar šo dziesmu Ēriks Kleptons saņēma „Grammy” balvu par labāko vokālo izpildījumu 1998. gadā. 

4. Stevie Wonder „Isn’t She Lovely” (1976) 
Dzīvespriecīgākā oda, kas veltīta sajūtām - cik tas ir jauki kļūt par tēvu. Stīvijs Vonders šo dziesmu sarakstījis savai meitai Aišai Morisai, kura šobrīd ir jau 42 gadus veca. Būt tēvam - tā ir maģija, neaprakstāmas sajūta, dzied mūziķis. Viņš atzinis, ka šī nelielā kompozīcija viņam pašam ir viena no mīļākajām. Kā nu ne - jo meitas piedzimšana ir laime. 

5. Cat Stevens “Father and Son” (1970)
Šis folkroka singls tika komponēts mūziklam ar nosaukumu „Revolussia”, taču finansiālu iemeslu  un arī komponista slimības dēļ, mūzikls netika pabeigts un uzvests uz skatuves. Tomēr palika šī dziesma, kas atspoguļo sarunu starp jaunu, ideālistiski noskaņotu vīrieti, kurš vēlas „gāzt kalnus” un viņa tēvu, kurš savukārt iesaka dēlam nomierināties un ļauties lēnam dzīves plūdumam. Ikviena vīrieša dzīvē jābūt tādai nopietnai sarunai starp tēvu un dēlu. Tēva padoms ir zelta vērts. 

https://www.youtube.com/embed/b-7c4VNGOgU
Reklāma
Reklāma

6. Will Smith „Just Two Of Us” (1997)
1997. gadā piedāvājot pasaulei šo dziesmu, Vils Smits bija viens no labākajiem Holivudas aktieriem, filmējies tādās filmās kā „Neatkarības diena” un „Vīri melnā”. Taču izdodot singlu „Just Two Of Us” aktieris nolēma pasaulei atklāt savu emocionālo pusi un to, ka viņš nav nekāds skarbais vīrs, kādu pierasts viņu redzēt filmās, bet arī iejūtīgs tēvs. Dziesmu viņš veltīja savam pirmdzimtajam dēlam Trejam. Vils Smits repa kompozīcijā stāsta par dēla pirmajām dzīves dienām un atzīstas viņam mīlestībā. Dziesmas teksts tika izdots arī kā bērnu grāmata. 

7. Natalie Cole & Nat King Cole „Unforgettable” (1991)
Tēva un meitas duets - vai nav aizkustinoši? „Unforgettable” ir viena no piecdesmito gadu romantiskākajām dziesmām. Pateicoties amerikāņu dziedātāja Neita Kinga Kola vokālam, tā ir iemīļota kompozīcija vēl šodien. Turklāt dziesma ieguva otru elpu, kad 1991. gadā Kols to izpildīja kopā ar savu meitu Natāliju Kolu, tādējādi piešķirot dziesmai vēl īpašāku un sentimentālāku nozīmi. Tēva un meitas izpildījumā „Unforgettable” ieguva „Grammy” balvu.  

8. Madonna „Papa Don’t Preach” (1986) 
Dziesma ir par jaunu meiteni, kura atklāj savam mīļajam tēvam, ka gaida bērnu un atsakās veikt abortu vai atdot mazuli adopcijai. „Tev ir jāsaprot, ka neesmu vairs bērns,” dziesmā dzied meitene savam tēvam, piebilstot, ka ļoti vēlas atbalstu, ko var sniegt vienīgi tik tuvs cilvēks kā tēvs. Lai arī muzikāls daiļdarbs, tas tomēr ir par dzīves īstenību, par to, cik bērnam nozīmīgs ir tēva atbalsts un mīlestība.

9. John Mayer „Daughters” (2005)
Iedvesmu šai dziesmai dziedātājs Džons Maijers guvis no savas bijušās draudzenes, kura piedzīvojusi sapringtas attiecības ar viņas tēvu. Mākslinieks dzied par to, cik lielu nozīmi meiteņu dzīvē atstāj viņu tēvs. Tās iespaido to, kādas viņas būs pieaugušas sievietes un kādas attiecības veidos ar vīrieti. „Tēvi, esiet labi pret savām meitām,” dzied Džons Meijers. Arī šī dziesma ieguvusi „Grammy” balvu kā Gada dziesma 2005. 

10. Luther Vandross „Dance With My Father” (2003)
Dziesma, kas no visas sirds atspoguļo, cik liela nozīme dzīvē ir tēvam un, ja nav iespējas mazam bērnam būt kopā ar viņu, tas ir ļoti liels pārdzīvojums. Dziedātājs Luters Vandross to komponējis, balstoties uz savu personīgo pieredzi par savu tēvu, kurš miris, kad Luters bijis vēl mazs zēns. Cik smagi dziedātājs to pārdzīvo, atklāj dziesmas vārdi: „Kaut es varētu vēl pēdējo reizi nozagt viņa skatienu, pēdējo soli, vēl pēdējo reizi uzdejot ar viņu, es spēlētu dziesmu, kas nekad, nekad nebeigtos, jo es tā vēlos vēl reiz padejot ar savu tēvu.” Mūziķa māte žurnālam Ebony, atsaucoties uz dēla singlu, paudusi savu pārsteigumu, kā gan dēls, kuram tolaik bijis vien septiņi gadi, tik labi atceras savu tēvu un to, kā viņi bieži dejojuši un dziedājuši. Sirsnīguma pilna dziesma, ko ikviens varētu veltīt savam tēvam. 

Avots: http://heavy.com