Kā skaistumkopšanā izmantot vasaras ogas? Idejas maskām + skrubim

Liec ogu/augļu/dārzeņu maskas! Tās satur dabiskas augļskābes, kas viegli balina ādu, iztīra un savelk poras. Ekoloģiski audzētās ogas piesātina ādu ar vērtīgiem mikroelementiem, vitamīniem, kas uzlabo ādas mitruma līmeni, izlīdzina sīkās grumbiņas un piešķir sejai vasarīgu sievišķību. Iesaka Venuslat kosmētiķe Ineta Krjučkova.

Jebkuras dārza ogas – zemenes, upenes, jāņogas, upenes, ķiršus, ērkšķogas un avenes u. c. – saspaidi un klāj uz sejas.

FOTO: Shutterstock.com

Jebkuras dārza ogas – zemenes, upenes, jāņogas, upenes, ķiršus, ērkšķogas un avenes u. c. – saspaidi un klāj uz sejas.

 

Iedvesmai:

jebkuras dārza ogas – zemenes, upenes, jāņogas, upenes, ķiršus, ērkšķogas un avenes u. c. – saspaidi un klāj uz sejas. Ja āda ir sausa, jutīga un skābā sula izraisa kairinošu sajūtu, atšķaidi mazliet to ar vārītu ūdeni, tēju vai kādu skābpiena produktu. Masku var klāt gan uz sejas, gan kakla, gan dekoltē zonā, gan, ja ir laiks un vēlme ķēpāties, līdz pat kāju pirkstu galiņiem. Paturi 15 minūtes un noskalo ar remdenu ūdeni. Ja ādai patīk, liec tās kaut katru dienu! Iedvesmojies dabiskam skaistumam un radoši bagātini ogu maskas, katru reizi pievienojot citas sastāvdaļas – olu baltumu vai dzeltenumu, rupjmaizes garoziņas, dažādas sēkliņas, klijas, auzu pārslas, sasmalcinātus vai saberztus zaļumus, medu, pienu, biezpienu, eļļu, mālus utt.


Meža zemeņu/aveņu maska

Saspied pāris meža zemeņu/aveņu ogas (der arī dārza ogas), samaisi ar tējkaroti skāba (jutīgai ādai – salda) krējuma, kefīra, lakto vai jogurta (bez piedevām) un klāj uz sejas. Pēc 15 minūtēm nomazgā ar remdenu ūdeni. Ja āda ir sausa, iezied to ar mitrinošu krēmu.

Padoms: lai āda pilnībā uzņemtu visus labumus, klāj ogu masku uz ādas pēc pirts vai dušas. Siltumā poras atveras un aktīvās vielas iespiežas daudz dziļāk un paveic savu uzdevumu daudz rūpīgāk.

 

Reklāma
Reklāma

Idejas ideālajam vasaras skrubim

Ogu/augļu/dārzeņu masu vari izmantot kā pirts skrubi, tikai tad izvēlies ogas, kurās pavairāk sīko sēkliņu vai pievieno ogām pērno medu, kas ir kārtīgi sacukurojies, samaltu kafiju, linsēklas, mālus vai ko citu, kas maigi attīra un nopulē ādu. Izmēģini, un ikdienas pelēcība būs prom, kā nebijusi!

 

Teksts: žurnāls "100 Labi Padomi" 

Avots: www.kasjauns.lv