Tēva dienas gājiens un festivāls jau šodien! SVĒTKU PROGRAMMA

9. septembrī, plkst. 12.00 no Brīvības pieminekļa Rīgā sāksies tradicionālais Tēva dienas gājiens, kurā aicinātas piedalīties ģimenes no visas Latvijas. Gājiens noslēgsies Vērmanes dārzā pie skatuves, kur uzreiz gaidāms svētku koncerts ar Andžeja Grauda bungu skolas mazo audzēkņu un Nila Īles ģimenes perkusiju uzstāšanos. Tēva dienas festivāls sadarbībā ar svētku lieldraugu “Rimi” Vērmanes dārzā norisināsies visas dienas garumā līdz pat plkst. 16.00. Ieeja bez maksas.

Tēva dienu Latvijā atzīmē septembra otrajā svētdienā, savukārt uz Tēva dienas gājienu un festivālu ikviena ģimene aicināta 9. septembrī Rīgā, Vērmanes dāzā. Foto: Artūrs Martinovs

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tēva dienu Latvijā atzīmē septembra otrajā svētdienā, savukārt uz Tēva dienas gājienu un festivālu ikviena ģimene aicināta 9. septembrī Rīgā, Vērmanes dāzā. Foto: Artūrs Martinovs

Par godu Tēva dienai, ko Latvijā oficiāli atzīmē septembra otrajā svētdienā, Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” jau piekto gadu Rīgā rīko Tēva dienas festivālu. Svētku organizēšanas mērķis ir Latvijas ģimenēs nostiprināt Tēva dienas svinēšanas tradīciju, pateikt tētiem paldies un aktualizēt tematu par tēva nozīmi bērna dzīvē.

PROGRAMMA

SVĒTKU GĀJIENS

Pulcēšanās gājienam no plkst. 11.00 pie Brīvības pieminekļa, un tās laikā tiks uzņemta gājiena dalībnieku kopbilde no putna lidojuma. Gājienā aicināta piedalīties ikviena ģimene, kura vēlas sveikt tētus visā Latvijā.  "Laimas" šokolādes muzejs Tēva dienas gājiena dalībniekus cienās ar Laimas klasiko vērtību - konfektēm Vēstrasputns, kas vēl joprojām saviļņo daudzu kārumnieku sirdis. Gājiena sākums plkst. 12.00. Gājiena maršruts: Brīvības piemineklis → Brīvības bulvāris → Elizabetes iela → ieiešana Vērmanes dārzā pa Elizabetes un Kr. Barona ielas stūra vārtiem. 

Laimas muzejs

UZ SKATUVES

Plkst. 12.15

● Tēva dienas festivāla svinīgā atklāšana - jau piekto gadu pēc kārtas Tēva dienas festivāla gājiena priekšgalā svinīgi dodas Latvijas Zemessardzes orķestris iedvesmojošā diriģenta Anda Kareļa vadībā. Noslēdzoties gājienam, orķestris ieskandina Tēva dienas festivāla 2017 atklāšanu. Koncerta programmu atklāj svētku uzrunas.

● Postfolkloras grupa ar 35 gadu vēsturi - Iļģi. Iļģi ir latviešu postfolkloras un folkroka grupa, kas izmanto tautas mūzikas motīvus, tos radoši pārstrādājot un etniskajai mūzikai raksturīgo skanējumu kombinējot ar rokmūzikas instrumentiem. Grupas vadītāja ir Latvijā pazīstamā mūziķe Ilga Reizniece. 

Andžeja Grauda bungu skolas mazo audzēkņu bungu šovs. Andžejs Grauds ir Latvijā pazīstams mūziķis, kurš dibinājis savu bungu bērniem un jauniešiem. Andžejs Grauds spēlē grupās “Gain fast”, SPB/"The Sound poets”, kā arī regulāri iesaistās dažādos ievērojamos mūzikas projektos Latvijā.

Leļļu teātra izrāde “Bruņinieks, kuram sāpēja zobi”, režisors Edgars Kaufelds, māksliniece: Rūta Briede, mūzika: Ilga Reizniece, Māris Muktupāvels. Izrādes ilgums viena stunda un 10 minūtes, ieteicamais vecums izrādes apmeklētājiem ir 4+.

Perkusiju priekšnesums. Uzstājas Nila Īles ģimene.  Nils Īle ir Latvijā viens no pazīstamākajiem perkusiju un ritma meistariem, kurš 1997. gadā Latvijā izveidojis pirmo perkusiju apguves studiju, kurā aicināti mācīties gan bērni, gan pieaugušie, turklāt arī bez priekšzināšanām.

Slavenās Rīgas Pop& Rock studijas audzēkņu uzstāšanās.  Studijā ikviens interesents var pilnveidoties vokālajā mākslā pie Latvijā mīlētiem un atzītiem māksliniekiem un izciliem vokālajiem pedagogiem: soul mūzikas dziedātājas Anmary, jazz mūzikas dziedātājas Beātes Zviedres (grupa „Framest”), klasiskās mūzikas, mūziklu un operdziedāšanas mākslinieka Jura Vizbuļa, dziedātājas un komponistes Madaras Celmas. 

 

VĒRMANES DĀRZA TERITORIJĀ

12.00–16.00

DĀVANU DARBNĪCAS

Tētiem domātu dāvanu darbnīcas, organizē Mammamuntetiem.lv. Būs iespēja izgatavot spēli „Desas”, īpašu dāvanu tētiem supervaroņiem, greznas apsveikuma kartītes u.c.

RIMI BĒRNIEM SPĒĻU PARKS
● Rimi Bērniem spēļu parks aicina uz jautrām, sportiskām, izklaidējošām un citādi aizraujošām aktivitātēm gan lielus, gan mazus. Šeit ikviens varēs spēlēt spēles, kāpt klinšu sienā, makšķerēt, šaut mērķī un pārvarēt šķēršļu joslu, pārbaudīt savu līdzsvaru un stāju. Laiku, ko pavadi kopā ar ģimeni, noteikti vajag arī iemūžināt, tādēļ būs iespējams kopīgi fotografēties ar tēti un citiem mīļajiem. Ikviens varēs izpausties radoši arī dabas darbnīcā.

● “Rimi Bērniem” Salātu bārs. Pavārs un “Rimi Bērniem” garšas eksperts Normunds Baranovskis viesus cienās Salātu bārā. Cienasts bez maksas.

Rimi Bērniem

 

ORIENTĒŠANĀS

● Aizraujošas orientēšanās sacensības kopā ar DEPO, kurās aicināta piedalīties ikviena ģimene!
 

LĀZERTAGS

● Īpaša aktivitāte, kas īpaši patiks tētiem un ģimenes lielākajiem bērniem. Lāzertaga spēlēs, ar prieku, piedalās gan izturīgi un garā stipri vīrieši, gan arī sievietes un bērni. No spēlētājiem tiek prasīta prasme spēlēt komandā, ātra reakcija un spēja koncentrēt uzmanību, bet galvenais – vēlēšanās. Lāzerkauja kļūs par neaizmirstamu spēļu kauju, kas iespiedīsies atmiņā kā svētku pasākums. Lāzertaga aktivitāti organizē Poligon 1 - pirmais specializētais lāzertaga poligons, kas ir peintbola nekaitīga alternatīva. 


MILUPA ATPŪTAS UN RADOŠĀ ZONA PAŠIEM MAZĀKAJIEM

● Atpūtas zona jaunajiem vecākiem ar mazuļiem, kuriem gribas uzēst, nomainīt autiņbiksītes un parotaļāties. Pašiem mazākajiem šeit ir iespēja sagatavot dāvanu tētim - rociņu un pēdu nospiedumu glezniņas. Atpūtas zonu sarūpējis bērnu pārtikas zīmols "Milupa", kurš mazajiem apmeklētājiem piedāvās arī degustēt "Milupa" biezenīšus!

AMIGO VIESISTABA

● Amigo omulīgajā viesistabā sev interesantas nodarbes atradīs visa ģimene – gan tēti un mammas, gan bērni. Ar aizraujoša testa palīdzību ikviens varēs noskaidrot, kādu īpašo lomu viņš pilda savā ģimenē, kā arī iegūt noderīgu informāciju par lietotnēm, kas palīdzēs ģimenes ikdienu un kopīgo atpūtu padarīt vēl jaukāku.
Savukārt Amigo ģimenītes robotiņš ir parūpējies par āķīgu dziesmu spēli, kuras uzdevums ir atpazīt robotiņa dungotās melodijas.


PROTECTIS ATPŪTAS STŪRĪTIS

● Atpūtas zona visai ģimenei, kurā vecāki un bērni aicināti spēlēt dažādas spēles, saņemt vienreizlietojamus tetovējumus, konsultēties ar speciālistiem par bērnu un pieaugušo vēdera veselību, kā arī no plkst. 13.00 līdz 16.00 iegūt neaizmirstamas ģimenes momentfoto izdrukas.


VIRTUĀLĀ REALITĀTE AR LIELISKU DĀVANU

● Lieliska dāvana - lieliskām ģimenēm! Jau otro gadu pēc kārtas Nacionālais dāvanu eksperts Latvijā priecēs Tēvu dienas apmeklētājus ar aizraujošu aktivitāti - virtuālās realitātes simulācijām no uzņēmuma VR ROOM Lēcieni, lidojumi, zemeslode tavās plaukstās - viss citā dimensijā un pasaulē! Laipni aicināti, kā lieli tā mazi apmeklētāji - par aktivitātēm piedomāts tiks ikvienam! Un protams, kur an bez tautā iemīļotā simbola - zilonīša Zī!

Trebū Mājas Labirints un Ābolu bārs

Reklāma
Reklāma

● Šauras taciņas, plaši lielceļi vai glīti trotuāri, dzīvīgi meži, ziedošas pļavas vai kupli ābeļdārzi - kāds ir Tavs ceļš uz mājām? Izej Trebū Mājas Labirinatu un nonāc… Ābolu bārā! Tur kopā ar ģimeni varēsit piesēst, nesteidzīgā gaisotnē nobaudīt ābolus (tai skaitā Trebū!) un varbūt pat pārspriest - kādu jūsu ģimene gribētu ceļu uz savām mājām?


EKSPERIMENTI

● “Laboratorium.lv” ķīmijas eksperimentu paraugdemonstrējumi.


DROŠĪBA UZ CEĻA

CSDD piedāvā iespēju izmēģināt, kā darbojas drošības jostas, ja apgāžas auto! Un iziet šķēršļu joslu, ja uzliktas īpašas "reibuma brilles". 
 

● Iepazīsti Rīgas Pašvaldības policijas darbu. Pasākuma laikā, tā apmeklētāji tiks iepazīstināti ar Rīgas pašvaldības policijas darbu, būs iespēja pārrunāt jautājumus, kas saistīti ar bērnu drošību un kārtību.

● ERGO veloskola bērniem. Bērniem vecumā no 4 līdz 12 gadiem būs iespēja pārbaudīt un uzlabot savas velobraukšanas prasmes. To piedāvās ERGO veloskola bērniem, kurā īpaši veidotā trasē katram būs iespēja veikt praktiskus braukšanas vingrinājumus un pārvarēt dažādus šķēršļus. Bērniem šī trase būs interesants piedzīvojums un izaicinājums, toties vecākiem tā ļaus labāk saprast to, cik prasmīgi velobraucēji ir viņu bērni un kuras iemaņas varbūt vēl vajadzētu apgūt papildus. Katram dalībniekam tiks iedots viņa augumam piemērots velosipēds, drošības veste un ķivere, bet ikviens bērns ir aicināts arī ar savu velosipēdu pieveikt šo trasīti. Par sekmīgi izpildītiem velobraucēju praktiskās braukšanas pārbaudījumiem ERGO veloskolā bērni saņems arī apliecību.


RADOŠI

● Ritma un skaņu meistardarbnīcaPiedāvā perkusionists Nils Īle ar ģimeni.


GALDA HOKEJA MAČI

● Bērni un vecāki aicināti uz galda hokeja paviljonu, kur būs iespēja uzspēlēt ar Latvijas izlases dalībniekiem, kas nesen atgriezušies no pasaules čempionāta, iespēja izmēģināt savu prasmi pirms kārtējās Amatieru Līgas sezonas un... iespēja parādīt sevi vienā no pasaules ātrākajiem sporta veidiem. Galda hokejs prasa ātras rokas un ātru domāšanu, šeit nevar atļauties apstāties un prātot, ko nu lai iesāk. Ātrums un azarts - šīs divas lietas pārvērtušas bērnu spēli par oficiālu sporta veidu, bet nav traucējušas tai palikt pirmām kārtām aizraujošai spēlei, kuru var spēlēt burtiski jebkurš. Un tas kārtējo reizi tiks publiski pierādīts Tēva dienā.


AR ATBILDĪBU PAR PIERADINĀTO

● Labo un radošo darbu apvienības "Lurda" Atbildības teltī ģimenēm būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas dzīvnieku labturībā, mūzikā un literatūrā. Atbildības skolotāja Lote aicinās uzzināt, kā ikviens var palīdzēt tapt mājas dzīvnieku pansijai “Ar sirdi delnā”.  


 

IZZINI EIROPAS SAVIENĪBU!

● Arī šogad Tēva dienas festivālā būs iespēja salikt Eiropas savienības LIELO puzli, bērni varēs krāsot, zīmēt un pildīt aizraujošus uzdevumus par ES dalībvalstīm, savukārt pieaugušie – atminēt rēbusu. Organizē - Eiropas Savienības māja.
 

DR. KLAUNS LABDARĪBAS LOTERIJA 

● Mēs – Dakteri Klauni pārstāvam biedrību “Dr.Klauns”, darbojamies Latvijā jau kopš 2012.gada. Mūsu ikdiena aizrit slimnīcās Rīgā, Liepājā, Valmierā, Cēsīs, Ventspilī, Rēzeknē un Daugavpilī, kur palīdzam bērniem, lai viņi vieglāk pārdzīvotu ārstēšanās procesa izraisītās bailes, vientulību un nomāktību. Tēva dienas festivāla labdarības loterijās laikā saziedotie līdzekļi ļaus radīt vairāk patiesu smaidu slimnīcu palātās un gaiteņos, nodrošinās Dakteru Klaunu darbības paplašināšanu un regulāras vizītes bērnu slimnīcās visā Latvijā. Tikai pateicoties ziedotājiem un atbalstītājiem mums ir iespēja darīt to, kas mums vislabāk sanāk.
 

LATVIJAS PASTA FOTO SIENA UN PASTKARTĪŠU SŪTĪŠANAS AKCIJA, GAIDOT TĒVA DIENU

● Gaidot Tēva dienu, Latvijas Pasts organizē jau trešo Tēva dienas pastkaršu sūtīšanas akciju ar sociālo tīklu starpniecību. Pastkartes Latvijas Pasts bez maksas piegādās Latvijas teritorijas robežās;
Vērmanes dārzā ikviens aicināts nofotografēties pie īpašas foto sienas, augšupielādēt attēlu “www.nosutipastkarti.lv”, vēlāk Latvijas Pasts norādītajiem adresātiem nosūtīs reālu fotopastkarti bez maksas.


VESELS UN STIPRS TĒTIS KOPĀ AR RĪGAS DOMES LABKLĀJĪBAS DEPARTAMENTU UN PROJEKTU "MĒS PAR VESELĪGU RĪGU!"

Meklēsim stiprāko un izveicīgāko tēti īpašās spēka un veiklības pārbaudēs visai ģimenei, bērni ar vecākiem aicināti piedalīties lielformāta vides spēlē “Cirks” un citās aizraujošās spēlēs. Interesentiem būs iespēja kāpt uz speciāliem svariem, lai noteiktu ķermeņa audu proporcijas, kā arī veikt glikozes un holesterīna analīzes. Ievēro! Analīzes vēlams veikt tukšā dūšā vai vismaz divas stundas pēc ēšanas.

* Analīzes tiek finansētas no Eiropas Savienības Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2./16/I/021 “Mēs par veselīgu Rīgu – daudzveidīgi un pieejami veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi!" ietvaros.
 

AICINĀM SEKOT LĪDZI JAUNUMIEM, JO JAU TUVĀKAJĀ LAIKĀ SVĒTKU PROGRAMMA TIKS PAPILDINĀTA AR VAIRĀKĀM AKTIVITĀTĒM.

LIELĀ LOTERIJA. VISAS LOZES PILNAS!

Ikviens Tēva dienas festivāla apmeklētājs aicināts piedalīties arī Lielajā loterijā (visas lozes pilnas!). Lai tajā piedalītos, jāsakrāj noteikts skaits zīmogu, iesaistoties dažādās pasākuma aktivitātēs. Lielās loterijas galvenais atbalstītājs ir konstruktoru zīmols LEGO, tāpēc balvu fondā iekļauti vismaz 100 LEGO konstruktori! Lasi vairāk par Lielo loteriju! Loterija darbosies līdz pasākuma beigām vai līdz brīdim, kad beigsies balvas. 

{{ gallery2 }}

{{ gallery3 }}

{{ gallery4 }}

{{ gallery5 }}

{{ gallery6 }}