Aicina pieteikties uz bezmaksas atbalsta grupām vecākus, kuri nav kopā ar otru bērna vecāku

Biedrības “Izglītība un atbalsts Latvijas ģimenēm” speciālisti ar RD labklājības departamentu atbalstu organizē atbalsta grupas vecākiem, kas bērnus audzina atsevišķi. Atbalsta grupās gaidīti gan tēti un māmiņa, kas no dažādām ģimenes konstelācijām. Aicināti arī tie vecāki, kas tiekas ar bērniem retāk.

Atbalsts, padoms un sapratne - to visu var iegūt, apmeklējot atbalsta grupas.

FOTO: Shutterstock.com

Atbalsts, padoms un sapratne - to visu var iegūt, apmeklējot atbalsta grupas.

Ap 35% bērnu Latvijā aug ģimenēs, kurās ir viens vecāks vai vecāki nedzīvo kopā. Katrai no šīm ģimenēm ir savs stāsts. Reizēm tas ir kāds traģisks notikums vai neatrisināmas domstarpības. Bieži tie ir stāsti par sāpēm. Nereti tie ir stāsti par apzinātu izvēli un prieku būt vecākam, dodot iespēju sev būt par vecāku un bērnam augt drošā, mīlestības pilnā vidē.
 

Reizēm vecāki baidās, vai viņu ģimenes modelis neatstās negatīvu iespaidu uz bērna spēju būt laimīgam un veidot attiecības. Lielākā daļa bērnu, kas izaug viena vecāka ģimenēs, ir veiksmīgi un spēj būt tuvās attiecībās, veidot ģimeni un parūpēties par savu labklājību. Vienīgie vecāki visbiežāk nav vieni. Viņiem ir plašāka ģimene, draugi, nereti arī otrs vecāks iesaistās vai ir iesaistāms bērna audzināšanā. Šis atbalsta loks ir ļoti svarīgs un apzināti veidojams. Tomēr vienīgajiem vecākiem var būt svarīgs papildu atbalsts, lai atrastu resursus sevī, apkārtējos un radītu drošu un labvēlīgu vidi sev un bērniem.
 

Atbalsta grupā vecākiem būs iespēja dalīties pieredzē un ar speciālistu atbalstu rast resursus, lai pozitīvi un līdzsvaroti parūpētos par bērna un savām vajadzībām un mazināt riskus bērna attīstībai, kas var būt viena vecāka ģimenē.

Atbalsta grupās tiek runāts par to, kā saprast un atbalstīt bērnus, parūpēties par savu pašsajūtu un izvairīties no izdegšanas, uzlabot konfliktu risināšanas prasmes un attiecības ar otru bērna vecāku vai partneri jaunās attiecībās, kā rast finansiālu drošību.
 

Reklāma
Reklāma

Kā būtiskākos ieguvums līdzšinējie atbalsta grupu dalībnieki min- mazinājusies spriedze, izsīkuma sajūta, uzlabojusies psiholoģiskā vide ģimenē, pieaugušas zināšanas par sarežģītu situāciju risināšanu ģimenē, izdodas labāk saprasties ar bērniem un arī otru bērna vecāku.

Atbalsta grupas vada profesionāli un pieredzējuši psihologi, mediatori un ģimenes terapeiti. Tuvākais atbalsta grupas sākumus: no 28.jūnija trešdienu vakaros 18:00-20:00. Atbalsta grupa notiks Rīga, Čiekurkalna 3.šķērslīnija 30, centra “Austras māja” un to vadīs mediatore, ģimenes terapeite Lelde Kāpiņa.
 

Papildus informācija un pieteikšanās www.berniemdraudzigi.lv.