Pavasara svētdienas sparģeļu-Parmezāna salāti

Vieglām svētdienām vieglas maltītes. Ko jaunu, bet vienkāršu pagatavot, kad visas citas ''vieglo salātu'' receptes jau izmēģinātas? Tad noteikti jāķeras klāt sparģeļu un Parmezāna siera salātiem! 

Veselīgs var būt gan garšīgs, gan sātīgs!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Veselīgs var būt gan garšīgs, gan sātīgs!

Sastāvdaļas:

  • svaigi sparģeļi
  • olīveļļa pārliešanai
  • sarīvēts Parmezāna siers
  • nedaudz sāls un pipari (svaigi malti vislabāk)
  • citrons sulai
  • papīra dvielis eļļas uzsūkšanai

Gatavošana:

  • Cepeškrāsni uzsilta līdz 220 grādiem.
  • Cepešpannā ieklāj folliju, tajā kārto sagrieztus sparģeļus, kurus pārlej ar eļļu.
  • Tos cep 15 minūtes cepeškrāsnī.
  • Kad tie apcepušies, ņem ārā no cepeškrāsns un nosusina uz papīra dvieļa eļļu.
  • Sparģeļus pāršļaksta ar citrona sulu un pārber ar sarīvēto Parmezāna sieru.
  • Nedaudz pārber ar sāli un pipariem, pasniedz siltus.

Foto: shutterstock.com

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas