Esplanādē ies vaļā drošības festivāls “Piedzīvojumu vasara”

Atzīmējot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, šī gada 3. jūnijā no plkst. 12:00-18:00, Rīgā, Esplanādē, jau piekto reizi notiks ģimeņu drošības festivāls “Piedzīvojumu vasara”. Festivāla galvenais mērķis ir papildināt bērnu, jauniešu, kā arī pieaugušo zināšanas par būtiskiem drošības aspektiem, lai vasara tiktu aizvadīta bez liekām raizēm un pārdzīvojumiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Drošības festivāls “Piedzīvojumu vasara” ir aizraujošs pasākums visai ģimenei, kurā pirms vasaras iestāšanās atcerēties un iemācīties lietas, kas palīdzēs vasaru pavadīt droši un bez liekām raizēm. Drošības festivālā šogad piedalīsies  gan operatīvie dienesti, gan dažādi ar drošību saistīti uzņēmumi un organizācijas, kuriem ir būtiski aktualizēt jautājumus, kas skar bērnu un jauniešu drošību.

 

Visas dienas garumā, lielajiem un mazajiem festivāla apmeklētājiem būs iespēja piedalīties aizraujošā piedzīvojumā cauri operatīvo dienestu ikdienai, tuvāk aplūkot operatīvo dienestu transportlīdzekļus, nofotografēties tajos un uzzināt vairāk par dienestu un uzņēmumu ikdienas darbu. Uzdot ar drošību saistītus jautājumus un saņemt izsmeļošas, kompetentas atbildes, kā neapmulst un rīkoties bīstamās situācijās.
Jau šobrīd www.festivals.lv darbojās drošības festivāla LiveTV, kurā varat apskatīt video no iepriekšējo gadu festivāliem, bet pašā pasākuma dienā, tiešraidē, tiks straumēta festivāla norise, intervijas ar dalībniekiem un apmeklētājiem. Festivāla norises teritorija uz veselu dienu pārvērtīsies aizraujošā un izzinošā pārbaudījumu zonā!


Apmeklētājus priecēs “Robocar POLI” drošības skoliņa, zirgu patruļa, kinologu un dienesta suņu paraugdemonstrējumi, oriģinālspēle “Ugunsdzēsēju boulings”, drošas braukšanas skoliņa, radošās darbnīcas un vēl daudzas citas aizraujošas un izglītojošas atrakcijas, kā arī iespēja satikt jau labi zināmos dienestu talismanus.

Reklāma
Reklāma


Sekojot aizvadīto gadu labajai pieredzei, arī šogad, pasākumu norises teritorijā tiks iekārtotas dažādas tematiskās zonas, kurās varēs apgūt dažādas iemaņas. Kā rīkoties ugunsgrēka gadījumā vai ja mājā izplūdusi gāze? Kas jāievēro, atrodoties pie vai uz ūdens? Kas noteikti ir jāzina, lietojot elektroierīces? Kādi noteikumi jāievēro, atrodoties uz ceļiem un ielām?

 

Atbildes uz šiem un daudziem citiem jautājumiem, uzskatāmi sniegs speciālisti no Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Rīgas pašvaldības policijas, Policistu Velobiedrības, Latvijas Interneta Asociācijas, kā arī uzņēmumu pārstāvji no A/S “Latvijas gāze”, A/S “Sadales tīkls”, AA/S “Balta”.

Drošības festivālu “Piedzīvojumu vasara” rīko “UNTITLED pasākums”, sadarbībā ar Valsts policiju un Rīgas Domes atbalstu.

Ieeja pasākumā bez maksas.