Karstāko garšvielu TOP 5. Lieto un esi laimīgāks mīlas dzīvē!

Vai var uzlabot veselību un seksapīlu, kā arī papildināt enerģijas krājumus, vairāk lietojot garšvielas?

Garšvielas, kuras dara brīnumus...

FOTO: Shutterstock.com

Garšvielas, kuras dara brīnumus...

Iesaka Veģetārā uztura skolas Vegus vadītāja Dita Lase.

 

Ingvers

Ass un salds vienlaikus. Iederas gan desertos, gan arī kreptīgos ēdienos teju tikpat universāli kā melnie pipari. Ingvera tējai vajag vienu tējkaroti rīvēta, vaiga vai 1/4 tējkaroti ingvera pulvera, ko aplej ar karstu ūdeni, klāt šķēlīti citrona un medu – sasildīs ātrāk un pamatīgāk par groku, ja būsi pārsalis, izmirkušām kājām vai pilošu degunu. Daudzās kultūrās ingveru uzskata par vienu no spēcīgākajiem afrodīzijiem, Rietumu zinātne gan pragmatiski norāda, ka ingvera burvestība slēpjas tā spējā uzlabot asins cirkulāciju un asiņu pieplūdi iegurnī.

 

Sierāboliņš

Šī garša mums visiem visbiežāk saistās ar indiešu kariju. Rūgteni pikantās sēklas stimulē vīrišķā hormona testosterona izstrādi, tā paaugstinot vīrišķo libido. Latvijas ražotāji sierāboliņu jau pamanījušies pievienot sieriem un maizei. Savā virtuvē to, apceptu kopā ar citām austrumu garšvielām, var izmantot dārzeņu pagatavošanā indiešu stilā vai karija pulvera sastāvā pie rīsiem un mērcēm. Sēkliņas ir viegli diedzējamas.

 

Krustnagliņas

Tonizē, silda un uzlabo asinsriti. Aromāts dod enerģiju, mazliet paaugstina ķermeņa temperatūru un atraisa seksuālo aktivitāti. Satur eigenolu – aromātiskas molekulas ar sāpju sajūtu remdējošu iedarbību. Pievieno krustnagliņas biešu vai skābu kāpostu zupai, bet kopā ar sinepju sēkliņām, kanēli un kuminu – ceptiem dārzeņiem.

Reklāma
Reklāma

 

Kanēlis

Izteikti sildoša garšviela, kas (kopā ar pipariem, krustnagliņām, kuminu, koriandru un kardamonu) ietilpst arī indiešu tradicionālajā garšvielu jaukuma garammasala (tulk. - karstās jeb sildošās garšvielas) sastāvā. Piemet šķipsniņu kanēļa kafijai vai ķirbju krāmzupai, garammasalu izmanto grilētiem ēdieniem, pārkaisi sacepumu, pupiņu sautējumu. Viduslaikos kanēli uzskatīja par spēcīgu afrodīziju, tā izvilkumu eļļā iemasēja ārējos dzimumorgānos (kas to lai zina, kas palīdzēja vairāk – kanēlis vai masāža...). Kanēļa aromāts palīdz pamosties tumšos ziemas rītos un stimulē apetīti – kā attiecībā uz ēdienu, tā arī seksuālo iekāri. Vannas vai masāža ar kanēļa eļļu spēcīgi sasilda ķermeni.

 

Safrāns

Pasaules dārgākā garšviela. Tikai dažas šī krokusa drīksnas, pievienotas siltam pienam (ieteicams piemest arī kādu šķipsniņu kardamona) ājūrvēdā rekomendē gan vīrišķā, gan sievišķā libido paaugstināšanai un muskatrieksta (to dažkārt dēvē arī par sieviešu viagru), sasilda, relaksē un noskaņo romantiskām rotaļām gan vīrieti, gan viņa sirdsdāmu. Un tu agrāk domāji – kādēļ gan indiešu filmās jaunlaulāto pārim pirms pirmās nakts liek dzert kaut kādu dzeltenu pienu...

 

Avots: www.kasjauns.lv 

Saistītie raksti